Η κυβέρνηση μπορεί και χειρότερα

 Αλλού γι’ αλλού ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί .Εκτός αν πρόκειται για business as usual

5170440

Η εικόνα έχει όλα τα στοιχεία της ιλαροτραγωδίας: Η χώρα βρίσκεται πάνω σε μια κατολίσθηση που κατεβαίνει και η κυβέρνηση  χτενίζεται στον καθρέφτη της μέχρι να βουλιάξει.

Στο κέντρο της εικόνας ο Πρωθυπουργός παίζει τένις, υιοθετεί αδέσποτα, επισκέπτεται «αξιοθέατες» διώρυγες που νομίζει πως είναι ανοικτές ενώ έχουν κλείσει και έχει πάντα ως εκπρόσωπό του μια δημοσιογράφο που διέσυρε στο παρελθόν τους μισούς από τους υπουργούς του- από τους οποίους ένας είπε ότι… το  ευχαριστιέται ακόμη.

A propos, που λένε και οι Γάλλοι, στο καπάκι, δίνει  παραγγελία για  μια ακόμη παρτίδα Rafale. Να έχει κάτι να θυμάται  τώρα που θα φύγει ο Μακρόν. 

Βusiness as usual.  Στις ελεύθερες ώρες του τρέχει στη Λιβύη για να παρακαλέσει -τον πρέσβη που είχε διώξει, με διορατικότητα, από την Αθήνα και τώρα είναι πρωθυπουργός- να κλείσει τις δουλειές που του ζητούν κάτι δικοί μας. Δικοί του, για την ακρίβεια.

Για να υπόλοιπα, τουρκο-λυβικά μνημόνια και τα ρέστα, θα αναλάβει ο Δένδιας.  Υπό τον όρο να μην δώσει συνέντευξη τύπου και λέει όσα… του είπε ο ίδιος να πει.

Στα νοσοκομεία η Ελλάδα αναστενάζει

Στη μια άκρη της εικόνας: στα νοσοκομεία η Ελλάδα αναστενάζει και πεθαίνει. Ορισμένοι από τους νεκρούς προτιμούν να αποδημήσουν εκτός ΜΕΘ, και γι’ αυτό δεν εκμεταλλεύονται την πρωθυπουργική δέσμευση ότι «όποιος ζητήσει ΜΕΘ βρίσκει».

Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό  ασθενείς, αποκαλύπτουν ότι το ΕΣΥ καταστρέφεται λόγω της εγκατάλειψης μέσα στην πανδημία.

Πολιτικοί και ΜΜΕ καταγγέλλουν ότι αυτό δεν είναι αθώο: στο τέλος αυτοί που κερδίσουν είναι οι «αμόλυντοι» κλινικάρχες.

Κανενός δεν ιδρώνει τι αυτί

Στην άλλη άκρη η ελληνική οικονομία επιδεινώνεται και οι προβλέψεις είναι σκοτεινές. Δεν άλλαξαν με την αισιόδοξη νότα που επιστρατεύθηκε να δώσει ο συνήθης Στουρνάρας.

Επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, εργαζόμενοι μένουν στο δρόμοι, μισθοί και δικαιώματα πετσοκόβονται.

Αλλά ο Πατέλης πείθει τους κυβερνητικούς  ρήτορες ότι καθόμαστε  πάνω σε ένα ελατήριο που θα μας εκτοξεύσει. Μόνο που ο Πατέλης δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανένα.

Στο φόντο η ελληνική κοινωνία απελπίζεται, ζαρώνει στη γωνιά της από την ένδεια και το φόβο του μέλλοντος, υπό την απειλή των κρανοφόρων του Χρυσοχοΐδη- που κουράστηκε να μετράει εξάλειψη της εγκληματικότητας και συλλήψεις φυγάδων και δολοφόνων. Ου μην αλλά και αστυνομικούς που φυλάνε τον Φουρθιώτη.

Μόνο κάποιοι νεολαίοι ξεμυτάνε αποβραδίς και πάνε να συναντήσουν στις πλατείες τον χωροφύλακα με τα μπλε που ορίσθηκε να τους έχει από κοντά.

Η κυβέρνηση μπορεί και χειρότερα

Στην πολιτική σκηνή η πίστα έχει παραδοθεί στον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον Αδωνι και τους επίγονους τους που δίνουν ρέστα σκοταδισμού και οπισθοδρόμησης. Με τη συνήθη κομπανία τους  στα ΜΜΕ να τους καλοπιάνει- με το αζημίωτο.

Ποιος Πρωθυπουργός; Η  διακυβέρνηση ασκείται από τον  πολυπράγμονα  Γεραπετρίτη και τον εξωκοινοβουλευτικό Σκέρτσο. Υπαγορεύουν σε άβουλους υπουργούς νόμους για τα πάντα. Η Ελλάδα πωλείται. Όλα στους ιδιώτες για κερδοσκοπία.

Το τελευταίο σουξέ τους είναι νόμοι που ορίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όσο έχει ανάγκη η επιχείρηση, θα πληρώνονται όσο θέλει ο εργοδότης και μακριά από απεργίες γιατί αυτά είναι αντικοινωνικές και ξεπερασμένες.

Τι μπορεί να περιμένει μια χώρα με υπουργούς όπως:  Μενδώνη, Κεραμέως, Μηταράκης, Θεοχάρης, Αδωνις, Κ. Αχ. Καραμανλής, Κικίλιας, Χρυσοχοΐδης, και δεν συμμαζεύεται…

 Αλλά οι δημοσκόποι κάνουν υπερωρίες για να αναδείξουν ότι μια   κυβέρνηση που έχει υπουργούς βουτηγμένους στην αποτυχία, πάει καλά και οι πολίτες Κυριάκος και ξερό ψωμί.

Η Βουλή έχει γίνει πλυντήριο για αναθέσεις σε ημέτερους και μηχανισμός για κομματικά παρατράγουδα με προανακριτικές επιτροπές- παρωδία, με γκεστ σταρ τον Καλογρίτσα και τους ανθρώπους του.

Από την Ιστορία ξέρουμε πως όταν η κατάσταση επιδεινώνεται πλησιάζει στο σημείο αναστροφής και θα αρχίσει να γίνεται καταλύτης. Αλλά όχι εδώ και όχι ακόμη. Στην Ελλάδα του 2021 η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί και χειρότερα.

Πηγή: Anoixtoparathyro

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας