Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχολιάζει την δήλωση Ερντογάν - «Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων»

«Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», τονίζει με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην άκρως επιθετική δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία για τον ίδιο «δεν υπάρχει πια ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
 

NewsRoom 23/05/2022 | 22:21

Παράλληλα, ο Γ. Οικονόμου προσθέτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια, όσο και τη διεθνή νομιμότητα, σημειώνοντας ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ. Οικονόμου:


«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών»