Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπλοκάρει τις εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης

Μέσα σε λίγα  λεπτά  η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να βγάλει  από τις εφημερίες το νοσοκομείο 

5479938

Μόνο οργή προκαλεί η κυβερνητική απόφαση – τραγέλαφος που αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Μαξίμου όσον αφορά τη δημόσια Υγεία, αποτελεί αυτή για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Έκπληκτοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έλαβαν το απόγευμα επείγον έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα και προβλέπει οριστικά την απόσυρση του νοσοκομείου από την 24ωρη γενική εφημερία με πρόσχημα τον εμβολιασμό. Υπενθυμίζεται ότι ενώ την περασμένη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας  διαβεβαίωνε πως το νοσοκομείο «θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία», καθώς και πως «η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο νοσοκομείο».

Σήμερα όμως, έκπληκτοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έλαβαν το απόγευμα επείγον έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα και προβλέπει οριστικά την απόσυρση του νοσοκομείου από την 24ωρη γενική εφημερία με πρόσχημα τον εμβολιασμό.

«Κι ενώ από το πρωί θεωρούμαστε επίσημα ότι εφημερεύουμε, μας κοινοποιήθηκε έγγραφο το απόγευμα, υπογεγραμμένο από τον κύριο Στάθη, Διοικητή της 1ης ΔΥΠΕ, που αφορά στην έγκριση μερικής αναστολής λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης για ακαθόριστο διάστημα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι συνεδρίασε υπό την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών ΚΕΣΥΠΕ την Παρασκευή στις 14.00 και μέσα σε μόλις 15 λεπτά αποφασίστηκε να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία των εφημεριών.

Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης, μπαίνει τέλος στο μέχρι σήμερα πρόγραμμα εφημεριών, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η διακομιδή των επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών Covid19 του Παίδων Πεντέλης στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και «Αγία Σοφία».

(Με πληροφορίες από Αυγη)

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…