Η κυβέρνηση απαγόρευσε μηχανοκίνητη πορεία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα

Άλλη μια αδίστακτη διάκριση  που υφίστανται οι  Παλαιστίνιοι, έγινε  από την ελληνική κυβέρνηση - Απαγόρευσαν μηχανοκίνητη πορεία της Παλαιστινιακής Παροικίας, για την οποία είχε ζητηθεί και είχε δοθεί άδεια!

NewsRoom 15/05/2022 | 14:40

Κάθε φορά που γίνεται μια  στρατιωτική επιχείρηση, ένας πόλεμος, ή μια εισβολή από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη ή τη Λωρίδα της Γάζας, αμέσως τα περισσότερα ΜΜΕ και κυβερνήσεις  σιωπούν. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την επέτειο της Νάκμπα, της Μεγάλης Καταστροφής του παλαιστινιακού λαού το 1948.

Απόδειξη ότι η μηχανοκίνητη πορεία που είχε προγραμματιστεί  χθες στην Αθήνα για να τιμήσει την επέτειο της Νάκμπα, της Μεγάλης Καταστροφής του παλαιστινιακού λαού το 1948 και της εκδίωξής του από τα πατρογονικά εδάφη, τελικά απαγορεύτηκε.  Παρά το γεγονός  ότι η  Παλαιστινιακή Παροικία είχε ζητήσει  άδεια από την αστυνομία εδώ και πολύ καιρό και τελικά δόθηκε, την ώρα που συγκεντρώθηκαν οι Παλαιστίνιοι της Ελλάδας,  ανακοίνωσαν στους παρεβρισκόμενους ότι «η άδεια ανακλήθηκε» και επομένως απαγορεύεται η πραγματοποίηση της μηχανοκίνητης πορείας…

Να τονίσουμε ότι η πορεία συνέπεσε με την εν ψυχρώ δολοφονία της αγωνίστριας παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλεχ και τα γεγονότα που έγιναν στην κηδεία της

Προφανώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θέλει επ' ουδενί να χαλάσει τις προσκείμενες σχέσεις του με την κυβέρνηση του Ισραήλ.  και ειδικά όταν αυτό αφορά την καταγγελία της βάρβαρης πολιτικής της έναντι του παλαιστινιακού λαού. Όπως τελικά το Ισραήλ φοβήθηκε από την δολοφονία και την κηδεία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλεχ, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπραξε το ίδιο...

Όπως ήταν φυσικό , η Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρεται στην αδιανόητη αυτή κίνηση να μην πραγματοποιηθεί η πορεία.

Συγκεκριμένα , με ανάρτηση της η Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδας αναφέρει:

«Με απόφαση που μας γνωστοποιήθηκε χθες Σάββατο το πρωί, η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε την προγραμματισμένη πορεία αυτοκινήτων που είχε διοργανώσει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας για την επέτειο της Νάκμπα, παρότι είχαμε λάβει γραπτή έγκριση από την ΕΛ.ΑΣ όταν υποβάλλαμε το αίτημα πριν μέρες.

Η απόφαση αυτή μας εξέπληξε, καθώς είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια που απαγορεύεται πορεία μας στην Ελλάδα.

Επι πολλά χρόνια, η  Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας διοργανώνει εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, φροντίζοντας πάντα για την απόλυτη τήρηση και σεβασμό του νόμου, ενημερώνοντας πάντα τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές, και με πολύ καλή συνεργασία κι αμοιβαίο σεβασμό με την Ελληνική αστυνομία.

Ουδέποτε στα χρόνια αυτά δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο, και δεν προκλήθηκε η παραμικρή διατάραξη του νόμου και της τάξης.

Οι πορείες μας ειναι πάντα ειρηνικές, και σε αυτές συμμετέχουν πάντα οι Έλληνες φίλιοι μας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού με τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ειρήνη.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτή την ανεξήγητη και αδικαιολόγητη απόφαση, με την οποία μας απαγορεύτηκε για πρώτη φορά να τιμήσουμε τη επέτειο της Νακμπα, τη σημαντικότερη επέτειο που τιμά ο Παλαιστινιακός λαός, από το 1948, με εκδηλώσεις και πορείες σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Εκφράζουμε ταυτόχρονα τη λύπη μας για την απαγόρευση αυτή που δεν συνάδει με την πάγια θέση της Ελλάδας υπέρ του αγώνων όλων των λαών για απαλλαγή από την ξένη κατοχή, για εθνική αυτοδιάθεση κι ανεξαρτησία, και για δημοκρατία, ελευθερία, και ειρηνη.
Ζήτω η Παλαιστινη
Ζήτω η Ελληνο-Παλαιστινιακη Φιλία»