Newsroom

Newsroom

Η κυβέρνηση «κερνάει» 4,3 εκατ. ευρώ στον Ριμπολόβλεφ για το «υπερξενοδοχείο» στον Σκορπιό

H κυβέρνηση τελικά ανέλαβε με χρήματα των φορολογουμένων να «τσοντάρει» σχεδόν τεσσεράμισι εκατομμύρια, έτσι, για τα πρώτα έξοδα.

1944546

Γενναιόδωρη με τα λεφτά του ελληνικού λαού φαίνεται πως είναι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά με αφορμή τη δημιουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στον Σκορπιό, το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247, πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε και από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου πέντε αστέρων από τον Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό.

Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 26,6 εκατ. ευρώ, δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών, ενώ η επιφάνειά του ανέρχεται σε 9.420 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Σκορπιό ανέρχεται όπως γράψαμε και παραπάνω, σε 165 εκατ. ευρώ. Θα διατηρηθούν και υφιστάμενα κτίρια, όπως η λεγόμενη “Ροζ Βίλα” της Χριστίνας Ωνάση, που θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα.

Πριν λίγους μήνες, ο μεγιστάνας της Ρωσίας ο οποίος είναι ο 391ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 165 εκατ. ευρώ για την μετατροπή του ιδιωτικού ελληνικού νησιού στην Λευκάδα σε ένα πολυτελές θέρετρο.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τη γενναιοδωρία της ελληνικής κυβέρνησης που τελικά ανέλαβε με χρήματα των φορολογουμένων να «τσοντάρει» σχεδόν τεσσεράμισι εκατομμύρια, έτσι, για τα πρώτα έξοδα.

Αν ισχύουν τα όσα υποστηρίζει στο ρεπορτάζ του news247.gr τίθεται σοβαρό θέμα, ειδικά αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού θα πληρώσει 4,3 εκατομμύρια για τη δημιουργία ενός VIP θερέτρου το οποίο θα είναι απλησίαστο για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…