Newsroom

Newsroom

Η κυβέρνηση έχει κάνει «μπάχαλο» την Επιτροπή: Διαφωνίες, εντάσεις και… αποχώρηση

Το «άκυρο» σε Κεραμέως και το «ηχηρό» όχι στην κρίσιμη συνεδριάση

kivernisi

Οι παλινωδίες και το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, «αντανακλώνται» πλέον και στις συνεδριάσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η προχθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση για τα νέα μέτρα χαρακτηρίστηκε από διαφωνίες, έντονες ενστάσεις ακόμη και… αποχώρηση.

Για παράδειγμα, στο θέμα της διαδημοτικής μετακίνησης υπήρχαν ενστάσεις από πολλούς, που έλεγαν πως ουσιαστικά με την κατάργηση του μέτρου «καταργείται το lockdown». Αλλοι, ηπιότεροι, έλεγαν πως η ελεύθερη μετακίνηση μπορεί να εφαρμοστεί 10 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Ετερο επιχείρημα ήταν πως δεν μπορούν να ανοίξουν όλα ταυτόχρονα, εξ ου και τα σχολεία πήγαν πίσω, προς απογοήτευση της Κεραμέως.

Τελικά, η διαδημοτική μετακίνηση θα επιτραπεί μόνο για το Σαββατοκύριακο, με τον Χαρδαλιά να περιγράφει την αναστολή ως «πιλοτική», με πιθανότητα να αρθεί εάν χειροτερέψει η κατάσταση.

Ανεξάρτητα πάντως όλων των παραπάνω, η επιτροπή έχει χάσει το σπουδαιότερο πλεονέκτημα για μια ανθρωποκεντρική επιστήμη: τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τον άνθρωπο, αναφέρει η Καθημερινή σε δημοσίευμα που αποκαλύπτει – για κακή τύχη της κυβέρνησης – το έντονο παρασκήνιο της τελευταίας συνεδρίασης.

Χαρακτηριστικό είναι πως η χθεσινή συνεδρίαση είχε και αποχώρηση, καθώς ο πάντα σοβαρός γ.γ. Δημόσιας Υγείας Πρεζεράκος έφυγε κάποια στιγμή από την αίθουσα. Χωρίς να γνωρίζουμε αν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος ή απλώς αναζητούσε το εμβόλιο της μετριοπάθειας ή της λογικής.

Πάντως στο θέμα του λιανεμπορίου υπήρξε ομοφωνία. Πλην ενός: ο κ. Σύψας δεν συμφώνησε, δικαιολογώντας τον ρόλο που έχει κατακτήσει επάξια: του πιο σκληρού.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.