Newsroom

Newsroom

Η Κυβέρνηση διέψευσε τις διαρροές της… για την παράταση του lockdown

Η κυβέρνηση διέψευσε τα σενάρια που η ίδια διακίνησε νωρίτερα για απόφαση παράτασης του αυστηρού lockdown μέχρι το τέλος του Απριλίου. 

5256090 2

Νέο κυβερνητικό μπάχαλο αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς την ώρα που κυβερνητικά χείλη «διαρρέουν» πληροφορίες, αμέσως μετά διαψεύδονται πάλι με διαρροές.

Συγκεκριμένα νωρίτερα σήμερα, πληροφορίες έκαναν λόγω για παράταση των αυστηρών περιορισμών για έναν επιπλέον μήνα. Το Μέγαρο Μαξίμου δεχόμενο τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου και των φορέων της αγοράς με διαρροή προέβη σε διάψευση σχολιάζοντας ότι «τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση».

Στόχος, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν τόσο στο Mega όσο και στο newsit.gr από το κυβερνητικό στρατόπεδο , υπήρχε στο τραπέζι  εισήγηση και μελετούσε η  κυβέρνηση, που προέβλεπε  αυστηρό λουκέτο μέχρι και τις 25 Απριλίου, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Δηλαδή να είναι όλα τα καταστήματα κλειστά μέχρι και την ημερομηνία αυτή, δηλαδή την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στόχος είναι, η καραντίνα αυτή, να μας κρατήσει περισσότερο «μέσα», ώστε να μας οδηγήσει σε πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου και η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι μια… κανονική εβδομάδα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η εστίαση θα επαναλειτουργούσε στα μέσα Μαΐου. Βέβαια για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ουδείς λόγος. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλο σενάριο που εξετάζει το πρωθυπουργικό επιτελείο αναφέρει ότι στις 4 Μαΐου -αμέσως μετά το Πάσχα- θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η πραγματική οικονομία.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…