Η κυβέρνηση βαράει το ντέφι και οι επιστήμονες χορεύουν

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη λειτουργία της επιτροπής ειδικών από ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, η οποία αποκαλύπτει κυβερνητική εμπλοκή στο έργο της επιτροπής που υποτίθεται πως γνωμοδοτούσε ως ανεξάρτητη σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

NewsRoom 18/04/2021 | 12:07

Από την καρδιά του «επιτελικού κράτους» του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους στενότερους συνεργάτες του ασκούνταν πιέσεις και γίνονταν παρεμβάσεις στο έργο της επιτροπής ειδικών για τη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας η οποία έχει στα χέρια της πρακτικά συνεδριάσεων.

Από το πολυσέλιδο δημοσίευμα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και πρακτικά τηρούνται με κάθε επισημότητα και η άρνηση της κυβέρνησης να τα κοινολογήσει τουλάχιστον στα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει πρόδηλη στόχευση να αποκρύψει τα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες.

Επιπλέον, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο κ. Τσιόδρας έφυγε από το κάδρο των ενημερώσεων διότι διαφωνεί σε μια σειρά ζητήματα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ενώ διαβάζοντας αποσπάσματα από τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως η Δημοκρατία και ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης εύκολα συμπεραίνει κανείς πως πολλές φορές η επιτροπή ειδικών καλείται να επικυρώσει προειλημμένες (από το Μαξίμου) αποφάσεις «με το λιγότερο δυνατό κόστος» παρά τα όσα δήλωναν στελέχη του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση στις 19  Μαρτίου:

Πηγή: Documentonews