Η κυβέρνηση αφήνει «παραθυράκι» για τη Θεία Κοινωνία (video)

Η Θεία Κοινωνία «έχει να κάνει με τη λειτουργία του δόγματός μας» ήταν η απάντηση του Στέλιου Πέτσα για το αν θα πραγματοποιείται η μετάληψη τις ημέρες που θα λειτουργούν οι εκκλησίες

papades

Την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό μεταθέτει η κυβέρνηση στις τοπικές μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή, στο πλαίσιο της απόφασής της να ανοίξουν οι Εκκλησίες τις ημέρες των Χριστουγέννων και των Φώτων, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, εντός των ναών θα επιτρέπεται η παρουσία εννέα ατόμων, με το νούμερο να ανεβαίνει στα 25 στις μητροπόλεις, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό χώρο τα Φώτα.

Παράλληλα, σε ερώτηση της ΕφΣυν για το αν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για τη Θεία Κοινωνία τις ημέρες που θα είναι ανοιχτές οι εκκλησίες στις γιορτές των Χριστουγέννων, ο Στέλιος Πέτσας άφησε εμφανώς ανοιχτό το παράθυρο για πραγματοποίηση της μετάληψης, αποφεύγοντας να απαντήσει συγκεκριμένα, μεταθέτοντας την ευθύνη στην Εκκλησία.

«Αυτό είναι κάτι ξεκάθαρο και έχει να κάνει με τη λειτουργία του δόγματός μας από εκεί και πέρα οι κανόνες που διέπουν την παρουσία των πιστών είναι πολύ αυστηροί», είπε στην απάντησή του ο κ. Πέτσας.

Δείτε μετά το 33ο λεπτό:

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…