Newsroom

Newsroom

Η κότα και τα χρυσά αυγά

Δώδεκα μύθοι του ’13. Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ήρας Ραΐση, στο οποίο η συγγραφέας παρουσιάζει τη σύγχρονη…

kota

Δώδεκα μύθοι του ’13. Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ήρας Ραΐση, στο οποίο η συγγραφέας παρουσιάζει τη σύγχρονη Ελλάδα και τις παθογένειες της, μέσα από 12 σύντομες και άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στο έργο της Ήρας Ραΐση, συμμετέχει με τα έργα του ο Χαράλαμπος Πολιτάκης , ενώ σε αυτό φιλοξενείται και μία σύνθεση του Μανώλη Χάρου. Το koutipandoras.gr θα σας παρουσιάζει κάθε εβδομάδα ένα μύθο. Αυτός είναι ο έβδομος. 

Η ΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ 

Από την Ήρα Ραΐση 

Η νεαρή Άννα, είχε επιτύχει το απίθανο πολύ γρήγορα και ανέλπιστα εύκολα. Ήταν τυχερή. Μολονότι ήταν νέα στιχουργός, μια αναπάντεχη γνωριμία με δημοφιλή τραγουδιστή κατάφερε οι στίχοι της να γίνουν επιτυχημένα τραγούδια και η ίδια να χαίρεται την αναγνώριση.

Παράλληλα με την επαγγελματικής της επιτυχία γνώρισε και τον Γιάννη. Ο Γιάννης δούλευε σαν δάσκαλος σε σχολείο είχε όμως ένα κρυφό ταλέντο. Έγραφε κι αυτός πανέμορφα ποιήματα, στίχους που όμως κρατούσε στο προσωπικό του αρχείο, γιατί δεν είχε κατάλληλες γνωριμίες και ποτέ δεν τόλμησε να τα δημοσιοποιήσει. Ήταν ντροπαλός.

Ωστόσο τα ποιήματά του ήταν γι΄ αυτόν ο θησαυρός του και τον κρατούσε καλά φυλαγμένο μέσα σε διάφορα χρωματιστά ντοσιέ. Ο Γιάννης ερωτεύτηκε την Άννα με την πρώτη ματιά και καμάρωνε για την επιτυχία της. Εκείνη ήταν πολύ απορροφημένη με την δημοσιότητα αλλά συχνά τον επισκεπτόταν στο μικρό του διαμέρισμα προκειμένου να ξεκουραστεί από την βουή της καθημερινότητας. Δεν είχε χρόνο για έρωτες η Άννα.

Ωστόσο οι στιγμές που περνούσε μαζί του ήταν μια ανθρώπινη παρηγοριά και ο έρωτας που έβλεπε στο βλέμμα του την κολάκευε.

Ο καιρός περνούσε και η Άννα απορροφημένη από την δημοσιότητα και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις έπαψε ξαφνικά να έχει έμπνευση. Η μόδα μέσα στην οποία είχε μπει, στέγνωσε τις ιδέες της και κορφολόγησε την ευαισθησία της.

Ένα απόγευμα που έβρεχε επισκέφθηκε μελαγχολική και προβληματισμένη τον Γιάννη. Εκείνος, έσπευσε να την αγκαλιάσει και να της εκφράσει την αγάπη του.

Η Άννα δεν ήταν καθόλου δεκτική. Αν δεν παρουσίαζε σύντομα καινούργιους στίχους, ο δημοφιλής τραγουδιστής θα στρεφόταν αλλού για συνεργασία και η καριέρα της θα καταστρεφόταν. Θα είχε απλώς μια εφήμερη επιτυχία και κανένας δεν θα της έδειχνε ξανά εμπιστοσύνη.

Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Αναγκάστηκε να εκμυστηρευτεί στον Γιάννη τους προβληματισμούς της και για ποιο λόγο ήταν τόσο απόμακρη απόψε. Τότε ο Γιάννης με την γλυκύτητα που του ενέπνεε η αγάπη σηκώθηκε αργά και τράβηξε μέσα από ένα ντοσιέ δυο τρία ποιήματα- στίχους.

Η Άννα έμεινε άφωνη. Ενθουσιάστηκε από το ταλέντο του και σίγουρα ήταν εύκολο γι αυτήν να αναγνωρίσει έναν τέτοιο θησαυρό… Αμέσως άρχισε να αναφωνεί ότι αυτοί οι στίχοι ήταν κατάλληλοι για αρκετούς τραγουδιστές που είχε γνωρίσει στο μεταξύ…

Ο Γιάννης με την αγάπη στο βλέμμα, της είπε ξέγνοιαστα: «Είναι για σένα .. στους χαρίζω.. εγώ δεν θα έκανα ποτέ την κίνηση να τους παρουσιάσω σε τραγουδιστές. Κάνε τους ό,τι θέλεις.. Θέλω να είσαι ευτυχισμένη και να καμαρώνω για σένα..»

Πράγματι την άλλη μέρα το πρωί η Άννα δεν έχασε καιρό.. Η ευκαιρία ήταν μοναδική. Ο συνθέτης του γνωστού τραγουδιστή ενθουσιάστηκε. Τα νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα στο χώρο. Άρχισαν να την προσεγγίζουν κι άλλοι.. Θα γινόταν σίγουρα πολύ γνωστή και πολύ πλούσια.. Η καριέρα της εκτοξευόταν στα ύψη!! Τι απρόσμενη τύχη! Τι πολύτιμος θησαυρός!

Τα βράδια επισκεπτόταν πια καθημερινά τον Γιάννη στο μικρό του δυάρι, Εκείνος με χαρά της έδινε δυο – τρία ποιήματα κάθε φορά και ήταν ευτυχισμένος που την έκανε να χαμογελά ξανά. Πέρασε καιρός και η Άννα είχε μαζέψει αρκετούς στίχους από τον Γιάννη ώστε να τους παρουσιάσει σε συνθέτες και τραγουδιστές. Όμως επειδή ήταν πλεονέκτρια μια κακή σκέψη πέρασε από το μυαλό της.

«Γιατί να πηγαίνω κάθε βράδυ σπίτι του και να μου δίνει μόνο δυο – τρία ποιήματα; Αυτός σίγουρα γράφει χρόνια. Βέβαια… τόσα ντοσιέ.. Θα έχουν μέσα πάρα πολλούς στίχους. Γιατί να περιμένω λοιπόν να μου τα παρουσιάζει λίγα-λίγα και να μην πάρω όλα τα ντοσιέ;» Έτσι αποφάσισε να βάλει μπροστά ένα σχέδιο. Δεν είχε κοιμηθεί ποτέ στο διαμέρισμα του Γιάννη κανένα βράδυ, με την πρόφαση ότι εκείνος ξυπνάει νωρίς για το σχολείο, ενώ οι δικοί της ρυθμοί ζωής ήταν διαφορετικοί.

Απόψε όμως .. θα έμενε εκεί.. και το πρωί όταν εκείνος θα ανα- χωρούσε για την δουλειά του, θα είχε όλο τον χρόνο να ψάξει και να πάρει ολόκληρο τον θησαυρό από τα ντοσιέ. Έτσι κι έγινε. Ο Γιάννης έφυγε, εκείνη έκανε πως κοιμόταν. Όταν έκλεισε η πόρτα πίσω του, περίμενε λίγο και μετά άρχισε να ψάχνει μανιασμένη ντουλάπια και συρτάρια, αναζητώντας τα ντοσιέ με τα ποιήματα.

Τι περίεργο.. μολονότι αναστάτωσε ολόκληρο το σπίτι.. δεν μπόρεσε ν΄ ανακαλύψει τίποτα κι έφυγε άπρακτη χτυπώντας θυμωμένη την πόρτα.

Ο Γιάννης επέστρεψε το μεσημέρι από την δουλειά και αντίκρισε απίστευτη ανακατωσούρα στον χώρο του και στα συρτάρια του. Αμέσως κατάλαβε. Η καλή του έμεινε εκεί το προηγούμενο βράδυ όχι από αγάπη και καλή θέληση αλλά για να του πάρει όλα τα ποιήματα και τους στίχους από τα ντοσιέ. Η καλή του παρέμεινε κοντά του από απληστία..

Άδικο!! Εκείνος είχε αποφασίσει να τα πάρει μαζί του εκείνο το πρωινό, προκειμένου να τα φωτοτυπήσει και να της τα χαρίσει.. Ήθελε να της κάνει ένα ολοκληρωμένο δώρο γιατί ευχαριστήθηκε που εκείνη κοιμήθηκε ολόκληρο το βράδυ στο μικρό του δυάρι και ήρθαν πιο κοντά..

Τι κρίμα!! Ο Γιάννης δεν επρόκειτο να ξαναδώσει στην Άννα στίχους ούτε να την ξαναδεχτεί στο μικρό του διαμέρισμα.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…