Η κορυφή του παγόβουνου

Και αν λιώσουν τα παγόβουνα και γίνει κατακλυσμός, θα μας σώσει ο προφήτης Παΐσιος

AP pagovouno Groilandia

Tα μάθατε τα νέα από τον Αρκτικό κύκλο; Το 40% των πάγων της Γροιλανδίας έλιωσε μέσα σε μία μέρα, λόγω του Φαινομένου του Θερμοκηπίου. Έτσι μας το είπανε, έτσι σας το λέμε.

Το υπόλοιπο 60% θα χρειαστεί αναλογικά γύρω στις 36 ώρες για να μετατραπεί σε ωκεανό, οπότε προλαβαίνετε ίσα ίσα να ρίξετε μία ζεστή βουτιά στο Αιγαίο, πριν γίνει μπούζι η θάλασσα.

Άλλη συνέπεια δεν προβλέπεται να υπάρξει. Εφ’ όσον έλιωσαν τα μισά παγόβουνα χωρίς να βυθιστούμε ούλοι κάτω από παγωμένα νερά με φώκιες και μπακαλιάρους, είχε δίκαιο ο μπαρμπα-Τραμπ που αμφέβαλλε.

«Έβαλε ψύχρα στην Ουάσινγκτον», έλεγε, «επομένως είναι μύθος η υπερθέρμανση του πλανήτη». Ναι, ο ίδιος φωτεινός παντογνώστης που τιτίβιζε τις προάλλες ότι η Σελήνη είναι φεγγάρι του Άρη…

Γελάτε εσείς, σας βλέπω που χαχανίζετε, αλλά δεν είναι καθόλου αστείο. Τον Τραμπ τον ψήφισαν 63 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας και θα τον ψηφίσουν άλλοι τόσοι την επόμενη φορά, δίχως να σκοτίζονται για την αστρονομία ή για τα παράξενα καιρικά φαινόμενα.

Μπροστά σε αυτή την παγκόσμια συμφορά ο δικός μας μικρόκοσμος ωχριά. Ωστόσο, δεν είναι για να γελάμε. Οι Έλληνες πολίτες που κατάπιαν αμάσητοι την απίστευτη κουταμάρα με τους πάγους της Γροιλανδίας ψηφίζουν για το μέλλον του δικού σου παιδιού.

Τα fake news είναι πλέον πολιτικό εργαλείο και άρρηκτο κομμάτι της ζωής μας, αλλά εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό και ενδεχομένως πολύ χειρότερο από την εσκεμμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τη μπαρούφα για τη Γροιλανδία –ένα εξωφρενικό κοκτέιλ κακής μετάφρασης και απόλυτης ασχετοσύνης- μηρύκασαν αβασάνιστα δεκάδες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες της αδάμαστης πατρίδας, με πρωταθλητή της ασυναρτησίας το κρατικοδίαιτο ΑΠΕ.

Με δικά μας έξοδα, ε; Και με ιερό δικαίωμα στο απυρόβλητο, αφού ο δημόσιος υπάλληλος δεν απολύεται με καμία κυβέρνηση, εκτός πια και αν υποπέσει σε κανένα κακούργημα. Σε αυτή την περίπτωση μετατάσσεται ή και βραβεύεται με παράσημο.

Αναλόγως τον υπάλληλο. Και την εποχή. Και την κυβέρνηση.

Η ασυλία των δημόσιων ΜΜΕ είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος, κραυγαλέα ενδεχομένως όταν πρόκειται για την εκάστοτε ΕΡΤ. Την «Πράβδα», ντε, που σήμερα την ανοίγεις και νομίζεις ότι έχει ήδη καταφτάσει ο Μητσοτάκης.

Το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στην αμορφωσιά του πολίτη, ο οποίος είναι εθισμένος σε μπαγιάτικο σανό και έχει τον εγκέφαλό του μονίμως παρκαρισμένο σε κάποιο σκοτεινό γκαράζ, με τις πινακίδες αποσυρμένες.

Ο ανηψιός μου παρακολουθεί με προσήλωση όσα του λένε στο σχολείο, οπότε καταλαβαίνει μεμιάς την ανοησία της «είδησης» για τη Γροιλανδία. Ο φανατικός ακροατής του Σκάι και ο τακτικός τηλεθεατής του Star ποια ερεθίσματα εισπράττουν καθημερινά και ποιο σχολείο τελειώνουν; Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό του Άδωνη.

Η δασκάλα του νεοέλληνα είναι η Τατιάνα και το φροντιστήριό του το Σουρβάηβορ. Τα επιστημονικής φύσης προβλήματα πολλοί συνάνθρωποί μας τα εκμυστηρεύονται όχι στον γιατρό, αλλά στον πνευματικό τους. Τα παιδιά τους θα τα εμβολιάσουν μόνο αν ανάψει το πράσινο φως ο Αυτιάς. Για πολιτικά ζητήματα εμπιστεύονται τις προφητείες των καλογήρων του Αγίου Όρους. Τα παλιά βιβλία ιστορίας του παππού τα κρατούν καβάτζα για εφεδρικό κωλόχαρτο, τώρα που περιμένουν πόλεμο.

Η παροιμιώδης ευπιστία του Έλληνα σε κάθε λογής μπουρδολογία εδράζεται όχι βέβαια στην απαράμιλλη τακτική των συνωμοσιολόγων και των ψευδολόγων, αλλά στον αναλφαβητισμό της ίδιας της κοινωνίας. Αναρωτιέται κανείς, με ποιο θράσος περιμένουμε από αυτόν τον απίθανο λαό εμπεριστατωμένη πολιτική σκέψη και ωριμότητα.

Οι Βελόπουλοι, οι Λεβέντηδες και οι Καμμένοι δεν είναι παρά ο καθρέφτης ενός σημαντικού τμήματος του εκλογικού σώματος. Η κορυφή του παγόβουνου, για να μείνουμε στην επικαιρότητα των ημερών.

Κάποιους εκεί έξω τους επηρεάζουν τα ψεκαστικά αεροπλάνα, άλλους ο ψεκασμός με αγιασμό, άλλους ο Χίος, οπότε όλοι μαζί  χορεύουν τον ευεργετικό χορό της άγνοιας και νιώθουν άτρωτοι από το λιώσιμο των παγετώνων.

Και αν συμβεί πάλι κανένας κατακλυσμός, όπως του Νώε, θα φροντίσει ο άγιος Παϊσιος ώστε να σωθούν όλα τα παιδιά του Θεού και να πνιγούν μόνο οι κομμουνισταί. Έτσι όπως είναι επίπεδη η γη, θα πέσουν τα νερά στο κενό μόλις φτάσουν στις άκρες και ούτε γάτα ούτε ζημιά.    

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…