Η κόρη του Καίσαρα και οι συμπτώσεις που κυνηγούν τον Μητσοτάκη

Και να θέλεις να αγιάσεις η οικογένεια Μητσοτάκη δεν σε αφήνει. Κάθε τόσο έρχεται στο προσκήνιο  με τρόπους που μόνο διαφάνεια δεν δείχνουν.

5391497

Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να τους καλύψει με δυο μεθόδους: Η μια είναι η συσκότιση από τα  φίλια ΜΜΕ. Αυτό δα έλειπε.

Ο άλλος είναι να μιλάει για «λάσπη» και «συκοφαντία», στοχεύοντας κυρίως τον δημοσιογράφο και εκδότη Κ. Βαξεβάνητον οποίο έχει καταδικάσει σε…αποκλεισμό! 

Έτσι όμως υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη που είναι αρμόδια να τιμωρήσει συκοφάντες και να αποκαταστήσει την τιμή και τη υπόληψη όποιου θίγεται από τη δημοσιογραφία. 

Να επιληφθεί για τη διερεύνηση καταγγελιών δείχνει χλωμό επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, αν πρόκειται για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Έτσι π.χ.  επιχειρηματικές κινήσεις, εξωχώριες εταιρίες,  περιουσία στο Παρίσι και άλλες δραστηριότητές  της συζύγου του Πρωθυπουργού τίθενται  εκτός ελέγχου από τον… Πρωθυπουργό. 

Ακόμη και αν πάλι η σύζυγός του εκλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου σαν το σπίτι της και του αλλάζει την επίπλωση, κατά το γούστο της.  Παραβλέποντας ότι αν ο χώρος που εργάζεται ο Πρωθυπουργός της χώρας χρειάζεται αλλαγές, αρμόδια είναι κάποια δημόσια υπηρεσία. 

Η σύζυγός του μπορεί να του στέλνει λουλούδια, αλλά όχι να αντικαθιστά τους πίνακες και τους καναπέδες.  Το είπε και ο Πρωθυπουργός στον Τραμπ: θεσπισμένος ρόλος πρώτης κυρίας στην Ελληνική Δημοκρατία δεν υπάρχει.

Στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία η πρωθυπουργική οικογένεια και όλα τα πρόσωπα της εξουσίας, οφείλουν να ζουν σε διάφανο πύργο. Πρωτίστως ο κεντρικός φορέας της εκτελεστικής εξουσίας.

Έτσι δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο -και χωρίς πολιτική αξιολόγηση- ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ημέρα που οι ελληνικές οικογένειες αγωνιούσαν αν τα παιδιά τους μπήκαν στο πανεπιστήμιο ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου του ως » ιδιωτική υπόθεση» ότι αναχώρησε για τις ΗΠΑ, προκειμένου να γράψει σε ακριβό αμερικανικό πανεπιστήμιο τη μια κόρη του.

Κατά τη λογική ορισμένων ΜΜΕ που τον στηρίζουν το μόνο που επιτρέπεται να σχολιάζεται -ευχάριστα  εννοείται- για την πρωθυπουργική  οικογένεια είναι οι αναρτήσεις που κάνουν τα μέλη τους μεταξύ τους. Που παραβλέπουν τον κανόνα, ότι όποιος θέλει να προστατευθεί από τη δημοσιότητα δεν εκτίθεται μόνος του στα φώτα της.

Από αυτή την άποψη ήταν η άλλη κόρη του Πρωθυπουργού που έδωσε την αφορμή για ένα θέμα που τον αφορά: ανακοίνωσε την τρέχουσα απασχόληση της.

Για την ακρίβεια από λίγο καιρό βρίσκεται σε  προνομιούχο θέση – investors relation manager– στα γραφεία του επενδυτικού κολοσσού CVC Capital Partners, στο Λονδίνο.

Δεν θα υπήρχε λόγος σχολιασμού, αντίθετα θα ήταν λόγος συγχαρητηρίων .

 Αλλά κατά σύμπτωση πρόκειται για  το hedge fund  που αγόρασε-  «κοψοχρονιά » κατά τα καταγγελθέντα-  την ημέτερη Εθνική Ασφαλιστική, με την άδεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μπορεί να είναι πράγματι σύμπτωση. Αλλά ένας Πρωθυπουργός που σέβεται το αξίωμά του, έχει ευαισθησίες απέναντι στον ελληνικό  λαό και θέλει να προστατεύσει την οικογένεια του, θα το θεωρούσε ασυμβίβαστο και θα το απέτρεπε.

 Γιατί όπως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται κιόλας, έτσι η κόρη του δεν αρκεί να σταδιοδρομεί επαγγελματικά με την αξία της, αλλά να είναι και προφανές.

Κανείς δεν θα το χαρακτηρίσει παράνομο.  Απλώς όποιος έχει μάτια βλέπει. Και όποιο ΜΜΕ έχει συνείδηση του ρόλου του γράφει.

Ειδικά όταν ο ιδιοκτήτης της CVC Capital -και εργοδότης της επώνυμης νεαρής οικονομολόγου- Αλέξανδρος Φωτακίδης  –ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα: Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia, νοσοκομεία “Υγεία”, Metropolitan, Μητέρα, ΙΑΣΩ,  General κ.α. -έγινε και μέτοχος της ΔΕΗ δια της συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 150 εκατ. ευρώ.

 Πολλές συμπτώσεις. Ο Πρωθυπουργός μπορεί να καταγγέλλει «ανήθικη επιχείρηση εναντίον του» και σ’ αυτή την περίπτωση, αν τον βολεύει.

Το πρόβλημά του είναι ότι για όσους μετέχουν στο δημόσιο βίο ο ηθικός κανόνας είναι ισχυρός μόνο όταν τον κρεμούν στο πέτο οι ισχυροί.

Αλλιώς τους τιμωρεί.

Πηγή:Anoixtoparathyro

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…