Η κοινωνία στην «ατομική ευθύνη» για όλα!

Με 6  μήνες κλειστά μαγαζιά έχω άπλετο χρόνο να σκεφτώ σε τι άραγε χώρα ζω;

Εριφύλη Γούρου 21/04/2021 | 20:53

Μια χώρα που ποτέ δεν είχε ησυχία είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς παράγοντες, κυρίως από αυτούς... Μια χωρά που πολλές φορές έφτασε στο χείλος του γκρεμού άλλα σώθηκε την τελευταία στιγμή όχι βέβαια αναίμακτα! 

Τελικά όμως σώθηκε;

Έχω την εντύπωση ότι η ελληνική κοινωνία νοσεί και μάλιστα βαριά και δεν μπορεί να νοείται χώρα «σωσμένη» με κοινωνία άρρωστη !
Θεωρούσα ότι η εποχή των μνημονίων θα άλλαζε άρδην τον τρόπο που σκέφτεται ο Νεοέλληνας  και στην αρχή φάνηκε ότι κάτι κινούνταν προς  τη σωστή κατεύθυνση. Αναπτύχθηκαν πολλά κινήματα αλληλεγγύης άρχισε να μπαίνει στη ζωή μας η ενσυναίσθηση! Για τον άνεργο συμπολίτη για τον πρόσφυγα για την χώρα! Είπαμε ποτέ ξανά πολιτικοί που τρώνε της σάρκες της Ελλάδας, τις σάρκες μας καταλάβαμε ότι η κακοδιαχείρηση είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και έτσι το 2015 εκλέξαμε μια κυβέρνηση με έναν νέο άνθρωπο οραματιστή και ίσως και λίγο ονειροπόλο!

Προσπάθησε πολύ να τραβήξει  τη χώρα από το γκρεμό σε όλους τους τομείς , τα ταμειακά αποθέματα έφταναν για δυο-τρεις μήνες και έτσι λοιπόν ήταν αναπόφευκτη η φορολογία  Για την  ταλαιπωρημένη  κοινωνία λοιπόν αυτό ήταν το μέγα λάθος !! 


Τι κι αν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις 40 χρόνια έκαναν το ίδιο άλλα τα λεφτά πήγαιναν σε βίλες αυτοκίνητα και off shore;  Τώρα είχαμε μια αριστερή κυβέρνηση,  που ασχέτως αν μάζευε λεφτά για να εξασφαλίσει τους πιο αδύναμους, για να ρυθμίσει το χρέος και να αφήσει κουμπαρά , αυτό σταμάτησε να ενδιαφέρει την κοινωνία και δεν της το συγχώρεσε !

Ξέχασε και αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση και χρεοκοπία ! Αυτό που μετρούσε πλέον για τον  συμπολίτη, μεσαιοταξίτη ήταν τα λεφτάκια του!  Τα δικά του και μόνο!
Έτσι λοιπόν έφερε στην εξουσία αυτούς που του υποσχεθήκαν «ότι θα σαρώσουν σαν οδοστρωτήρες τα εργασιακά» , ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι και ότι θα φέρουν πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές! Παλιούς γνωρίμους με καινούργια κοστούμια ...και γραβάτες!

Αυτό που ξέχασε βεβαίως να τους πει και αποδεικνύεται μετά από σχεδόν δυο χρόνια, ήταν ότι τις καλοπληρωμένες δουλειές τις εννοούσαν για τον εαυτό τους!  Πολλές καλοπληρωμένες απευθείας αναθέσεις με τα λεφτά του λαού και η κοινωνία στην «ατομική ευθύνη» για όλα! 
Άλλα κυρίως για την ψήφο της!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr