Η Κλέλια Ρένεση στο πλευρό του Μιθριδάτη: Και καλή σας χώνεψη

«Πόσο αφελής είναι αυτός που κρίνει τις πολιτικές απόψεις μου με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν μου;»

NewsRoom 01/06/2021 | 17:44

Η Κλέλια Ρένεση δε διστάζει όποτε αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετείται δημόσια μέσα από τα social media για μια σειρά από κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Άλλωστε, ο πολύπαθος αυτός κλάδος του πολιτισμού έχει πληγεί όσο κανένας την προηγούμενη περίοδο, από τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές επιθέσεις και το κίνημα #metoo μέχρι και την απουσία στήριξης των εργαζόμενων στον πολιτισμό, εν μέσω πανδημίας.

Η δημοφιλής ηθοποιός που έχει καταπιαστεί με τα ζητήματα αυτά, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για μια σειρά από επιλογές της, έχει δεχθεί πολλά θετικά σχόλια για την τόλμη της να πει την άποψή της, ωστόσο δεν είναι λίγοι και αυτοί που την έχουν βάλει στο στόχαστρο για τη δραστηριότητά της αυτή στα social media - και όχι μόνο.

Χωρίς να χαρίσει σε κανέναν τη σιωπή της, η Κλέλια Ρένεση επιλέγει να βγει για μια ακόμη φορά μπροστά, απέναντι σε όσους ψάχνουν ένα ένα τα στιχάκια του Μιθριδάτη «για να βρουν ένα ατόπημα που θα τους δικαιώσει στην δική τους πλάνη» αλλά και σε όσους κρίνουν τις πολιτικές απόψεις της «με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν κ τα ρούχα των ρόλων της».

«Για να καταφέρεις να βγεις μπροστά κ να αρθρώσεις λόγο που θα ακουστεί, έχεις πληγιάσει πόδια, έχεις κοπεί στα τρία κ έχεις ξαναενωθεί. Κ ξέρεις πως είναι να σε χτυπάει στα μούτρα ο βοριάς.» αναφέρει χαρακτηριστικά στη νέα της ανάρτηση, καταλήγοντας στο «ότι θέλει θα γράψει ο @mithridatis κ καλή σας χώνεψη».

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Ο καλλιτέχνης για να εκφραστεί δεν χρειάζεται να περάσει από καμία κοινωνική λογοκρισία, ούτε να αναζητήσει την ταυτότητα του παρελθόντος. Δεν ανήκει ούτε στο χθες ούτε στο αύριο ούτε στις προσδοκίες του κοινού. Ανήκει μόνο στη στιγμή αυτή που ο ουρανός σκύβει από πάνω του και τον αγκαλιάζει. Κανείς δεν σας χρωστάει εξήγηση για τίποτα κ πάρτε το χαμπάρι. Οι πένες στο τραπέζι, το χαρτί λευκό και το όνειρο στη γωνία να σιγοβράζει. 

Πόσο μικρός είναι ο μπόμπος που ψάχνει ένα ένα τα στιχάκια του Μιθριδάτη για να βρει ένα «ατόπημα» που θα τον δικαιώσει στην δική του πλάνη,
πόσο αφελής είναι αυτός που κρίνει τις πολιτικές απόψεις μου με γνώμονα το μέγεθος του σουτιέν μου κ τα ρούχα των ρόλων μου, 
πόσα χρόνια απύθμενος σκοταδισμός με σημαία την ανημποριά τους. 

Τα πόδια σας σέρνονται έξω απ τις πόρτες της ζωής, κ εκλιπαρούν για μια σταλίτσα διψασμένα. Το σθένος σας αρκείται σε δυο αράδες άνανδρου σχολιασμού καθώς τρώτε τα νύχια σας κ τα σωθικά σας. Κ για να τελειώνουμε με τα λιγούρια: 

Για να καταφέρεις να βγεις μπροστά κ να αρθρώσεις λόγο που θα ακουστεί, έχεις πληγιάσει πόδια, έχεις κοπεί στα τρία κ έχεις ξαναενωθεί. Κ ξέρεις πως είναι να σε χτυπάει στα μούτρα ο βοριάς. 

Ότι θέλει θα γράψει ο @mithridatis κ καλή σας χώνεψη.»