Η Kim Gordon μέσα από τα δικά της λόγια

Η ψυχή των Sonic Youth θα εμφανιστεί στις 4 Ιουλίου στην Τεχνόπολη.

κιμ

Με μια πορεία σχεδόν 40 χρόνων, η Kim Gordon, ιδρυτικό μέλος και ηγετική μορφή των Sonic Youth, έρχεται στην Αθήνα για μια ηλεκτρική βραδιά. Μέσα στα χρόνια η ανάμειξή της με την avant-garde εικαστική τέχνη, τη συγγραφή, τη μόδα αλλά και τον φεμινισμό -με την επίθεσή της στον ανδρικό σοβινισμό- την καθιστούν μια από τις σημαντικότερες περσόνες της γενιάς της. Η μουσικός, καλλιτέχνης, συγγραφέας, ηθοποιός και ακτιβίστρια Kim Althea Gordon θα εμφανιστεί στις Τρίτη 4 Ιουλίου στην Τεχνόπολη έχοντας επιλέξει εδώ και καιρό να μείνει μακριά από την εποχή στην οποία άφησε το στίγμα της. Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνισή της στην Ελλάδα το Documento σταχυολόγησε από τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς και παρουσιάζει μερικές που αποδεικνύουν γιατί η 70χρονη Kim θεωρείται πολύ περισσότερα από ένα κορίτσι σε ένα συγκρότημα.

PHOTO 2

Περί φεμινισμού: «Είμαι κάπως… ατημέλητη φεμινίστρια. Οποιαδήποτε ιδεολογία με κάνει λίγο νευρική γιατί γιατί αισθάνομαι ότι εγκλωβίζει τη σκέψη μου. Νομίζω ότι ο φεμινισμός έχει πραγματικά ιστορικό ενδιαφέρον. Είναι ένας όρος για μένα που ανήκει στη δεκαετία του ’70».

Νοέμβριος 1997, Rolling Stone

Για το αν έχει συγχωρέσει τον πρώην σύζυγό της και συνιδρυτή των Sonic Youth, Thurston Moore: «Πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τραύματα και από τον κίνδυνο να τραυματιστείς ξανά. Δεν μπορείς να συγχωρήσεις πραγματικά κάποιον αν δεν πει ότι λυπάται».

Οκτώβριος 2019, Independent

Για τους λόγους που δεν παίζει στις συναυλίες της τραγούδια των Sonic Youth: «Δεν θα έπαιζα τραγούδια των Sonic Youth χωρίς τους Sonic Youth. Έπαιξα τόσο πολύ αυτά τα τραγούδια που δεν θέλω να τα παίζω πλέον».

Μάρτιος 2022, WBUR

BOOK

Για τη διαδικασία συγγραφής του best seller βιβλίου της με τίτλο «Girl in a band»: «Ενα μέρος του ήταν επώδυνο. Το να γράφεις μπορεί να είναι μερικές φορές οδυνηρό. Ήταν κατά κάποιον τρόπο μια τρομακτική αποστολή, σαν να προσπαθούσα να σκεφτώ πώς έφτασα εκεί που βρισκόμουν εκείνη τη στιγμή της ζωής μου. Και το γράψιμο ήταν ένας τρόπος για να σκεφτώ».

Για το κεντρικό μήνυμα του πρώτο της προσωπικού άλμπουμ «No Home Record» που κυκλοφόρησε το 2019: «Το μήνυμα του δίσκου είναι ότι το τέλος του καπιταλισμού πλησιάζει και ότι υπεύθυνος γι’ αυτό θα είναι ο Τραμπ. Θυμάμαι όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου ότι υπήρχε αυτή η γενικότερη αίσθηση ότι “αυτό ήταν η απόδειξη ότι ο κομμουνισμός δεν λειτούργησε στον δυτικό κόσμο”. Αυτό που προέκυψε τελικά ήταν πολλή διαφθορά»

Οκτώβριος 2019, NME

Για τη σχέση της με τη μουσική: «Πάντα ένιωθα ότι ήμουν μια καλλιτέχνης που βρέθηκε κατά τύχη στον κόσμο της μουσικής. Κι αυτό γιατί δεν είχα εκπαίδευση ως μουσικός, ούτε προσπάθησα να μάθω να παίζω καλύτερα. Το μόνο πράγμα που μου φαίνεται φυσικό στη μουσική είναι ο αυτοσχεδιασμός και η αίσθηση της ελευθερίας που αφήνει».

Φεβρουάριος 2022, Kaput-mag

BANNER scaled

INFO

4/7, Τεχνόπολη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, ώρα έναρξης 21:30

 

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό