Newsroom

Newsroom

«Η Κεραμέως μας είπε ψέματα, μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι ανοίγουν τα σχολεία», καταγγέλλουν οι δάσκαλοι

Οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας κατηγορούν την υπουργό για εμπαιγμό και οι γονείς ανησυχούν για τους κινδύνους που ενέχει η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων.

EK Kerameos

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των γονέων ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών οι οποίοι θέλουν ένα καλύτερο πλαίσιο από αυτό που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας καθώς επιφυλάσσονται για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Ο Γιώργος Τρούλης, αντιπρόεδρος διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδος είπε μιλώντας στο Open TV και το Εθνος, ότι «δυστυχώς η κυρία Κεραμέως είπε ψέματα για ακόμη μία φορά» αναφερόμενος σε σχετική ερώτηση που της τέθηκε χθες, Δευτέρα, κατά την παρουσίαση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την επανέναρξη των μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, αναφορικά με το αν υπήρξε συνεννόηση με τους δασκάλους για το όλο θέμα.

«Είπε ότι υπήρχε επικοινωνία. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Ζητήσαμε συνάντηση με το υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπήρξε καμία απάντηση, ενώ με το υπ. Παιδείας έγινε μια συζήτηση εν μέσω της πανδημίας, όπου ουσιαστικά μας είπαν ότι όταν είναι να ανοίξουν τα σχολεία θα συζητούσαμε. Δεν έγινε ποτέ συνάντηση και προγραμματίστηκε για σήμερα μια συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, την κα Ζαχαράκη, υπό το βάρος της πίεσης μετά τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού.

Εμείς τα μάθαμε από τα μέσα ενημέρωσης. Το έχει συνηθίσει η κα Κεραμέως να μην κάνει συζήτηση. Βάζουμε πολλά στο τραπέζι. Ολες οι καθαρίστριες έχουν πάει από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Πώς θα επιβάλουμε τους κανόνες σε μικρά παιδιά; Πώς θα μεταφερθούν τα μικρά παιδιά στα σχολεία;»

Ο Κώστας Χρονέας γονέας δύο παιδιών, ένα σε δημοτικό κι σε νηπιαγωγείο εξέφρασε τον προβληματισμό του, που εκφράζει και πολλούς γονείς: «Για το παιδί στο δημοτικό δεν ξέρω αν θα το στείλω. Τα νηπιαγωγεία είναι πολύ ευάλωτα, τα παιδιά είναι πολύ μικρά. Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία που συστεγάζονται που θα είναι μια μέρα δημοτικό μια μέρα νηπιαγωγείο; Τι θα μάθουν τα παιδιά σε 15 μέρες; Τι θα κερδίσουν αν πάνε; Τα παιδιά μας θέλουν να πάνε σχολείο και στους φίλους τους, αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα στείλουμε υπό αυτές τις προϋποθέσεις».

«Ηταν πολύ δύσκολο το τρίμηνο και για τους γονείς και για τα παιδιά, αλλά είναι βιαστική η απόφαση και δεν θα προσφέρει τίποτα σε μαθησιακό επίπεδο, παρά μόνο ψυχολογικά οφέλη θα έχει για τα παιδιά» λέει ο Μιχάλης Χατζηαρσενίου, έτερος γονέας παιδιών που καλούνται να επιστρέψουν στις τάξεις.

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να επιβληθούν τα μέτρα στα παιδιά. Εγώ θα το στείλω το παιδί μου, γιατί είναι στην έκτη τάξη και θέλει και το ίδιο να πάει. Είναι κρίμα να χαθεί η χρονιά να μην μπορέσει να χαιρετήσει τον δάσκαλο και του συμμαθητές του, που έχει να τους δει τρεις μήνες και του χρόνου θα πάει στο Γυμνάσιο. Μάλλον είμαστε μέρος ενός μεγάλου επιστημονικού πειράματος» κατέληξε…

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…