Newsroom

Newsroom

Η Κεραμέως καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις μετά τον εκλογικό καταποντισμό της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ

Στο νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ η Κεραμέως ανακοίνωσε ότι οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο

5332653

Στο πλαίσιο του νέου νόμου πλαίσιο η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την κατ’ουσίαν κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων.

Μετά την εκλογική κατάρρευση της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές, η Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι θα εφαρμόσει έναν νέο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο παρουσιάζοντας το νέο νομο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στο εξής οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ θα δημιουργηθεί Συμβούλιο Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη εκλογική αποτυχία της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές, όπου έχασε από την Πανσπουδαστική ύστερα από τρεις δεκαετίες. 

Κατά την καταμέτρηση σημειώθηκαν παρατράγουδα, αφού για πολλές ώρες η ΔΑΠ επέμενε ότι κέρδισε και στις φετινές εκλογές, έχοντας όμως ενσωματώσει ελάχιστες σχολές πανελλαδικά. Από την πλευρά της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται πως όχι μόνο δεν έπεσαν τα ποσοστά της, αλλά βρίσκεται και στο όριο της αυτοδυναμίας, λαμβάνοντας ποσοστό 50,84%, έναντι 23,45% της ΠΚΣ, με τρίτη δύναμη την ΕΑΑΚ με ποσοστό 11,16% και τέταρτη την ΠΑΣΠ με ποσοστό 5,12%. Παρά το γεγονός ότι η κάθε παράταξη συνηθίζεται να βγάζει δικές τις καταμετρήσεις, η γενική κατάταξη των παρατάξεων ήταν ένα από τα ελάχιστα σημεία σύγκλισης. Φέτος, όλες οι φοιτητικές παρατάξεις -πλην ΔΑΠ- συμφωνούν ότι τις εκλογές κέρδισε η Πανσπουδαστική ΚΣ, σημειώνοντας έτσι μια ιστορικής σημασίας ανατροπή, τόσο για την ίδια την Πανσπουδαστική, όσο και συνολικότερα για το φοιτητικό κίνημα.

Παραμένει πάντως άγνωστο το πώς θα μπορέσει η κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο εκλογής των ΔΣ νόμιμων φοιτητικών συλλόγων, με κατατεθειμένα καταστατικά στα Πρωτοδικεία της χώρας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…