ΦΛ

Φωτεινή Λαμπρίδη

Η Κεραμέως φέρνει τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού» στα σχολεία

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί μία σειρά από βίντεο τα οποία αφορούν την «Προγεννητική Αγωγή», βασιζόμενα στην θεωρία του «αγέννητου παιδιού» τα οποία προορίζονται για τα γυμνάσια της επικράτειας  

5144624

Την απαγόρευση των αμβλώσεων από την…. πίσω πόρτα φέρνουν μεταξύ άλλων αναχρονιστικά «εκπαιδευτικά»  βίντεο της κυρίας Νίκης Κεραμέως, με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, που εστάλησαν σε γυμνάσια της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr τα σκοταδιστικά αυτά βίντεο προπαγανδιστικού χαρακτήρα τα οποία μάλιστα απευθύνονται σε παιδιά, αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, ενώ ακόμη και ο τίτλος «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα – Γονιμότητα – Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», αποτελεί ευθεία προσβολή στους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος που παλεύει για τον διαχωρισμό της σεξουαλικότητας με τη γονεϊκότητα.

Υπενθυμίζεται δε, ότι μετά τον σάλο του συνεδρίου που τελούσε μάλιστα υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας, αποσύρθηκε τόσο η Πρόεδρος όσο και χορηγοί και ΜΜΕ.

 

Πιο συγκεκριμένα, ένα από αυτά τα βίντεο, που απευθύνονται σε μαθήτριες και μαθητές γυμνασίου, υποστηρίζει την αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί. Μάλιστα σύμφωνα με την ομιλούσα στο βίντεο Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής αυτό αποδίδεται στις πεποιθήσεις μιας αφρικανικής φυλής στην Αφρική.

Για να δούμε αναλυτικά ποιες πληροφορίες καλούνται να εμπεδώσουν μαθήτριες και μαθητές στη χώρα.

«Τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού» λέει η Μαλαματένια Ρούλια από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής και στηρίζει το επιχείρημα στην αρχαία Κίνα που μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης, στις πεποιθήσεις κάποιας φυλής στην Αφρική της οποίας τα μέλη θεωρούσαν ότι η ηλικία του παιδιού ξεκινάει από την ώρα που η γυναίκα συλλαμβάνει την ιδέα (!) να κάνει παιδί.

Από τα ατράνταχτα επιχειρήματα δεν λείπουν και οι πληροφορίες από την αρχαία ελληνική γραμματεία «Ο Σωκράτης λέει ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» ούτε η εκκλησία «…ο άγιος Πορφύριος υποστηρίζει ότι αγωγή υγειας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».

 

Σε άλλο βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή ισχυρίζεται ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή, ενοχοποιώντας τη γυναίκα ακόμη και για όσα ενδεχομένως να σκέφτεται ή να νιώθει.

 

 

Το tvxs.gr δημοσιεύει την επιστολή που στάλθηκε στα σχολεία στην οποία το εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» γράφει ότι τιμήθηκε με την έγκριση που πήρε από το υπουργείο Παιδείας, αλλά και το έγγραφο έγκρισης από την πλευρά του υπουργείου. Η επιστολή:

«Προς τα Γυμνάσια της Ελληνικής Επικράτειας

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών.

Με εξαιρετική τιμή

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ