Η κεραλοιφή Αντιαιδημοσυνικόν

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, κερδοσκοπώντας πολιτικά, παρασιτεί στο σώμα των αρνητών της πανδημίας και των αντιεμβολιαστών

velopoulos

Η λέξη «προάλλες» είναι ένα από τα παιχνιδίσματα ή τα παράδοξα της γλώσσας μας. Υπάρχει μόνο στον πληθυντικό και μόνο στη φράση «τις προάλλες». Ούτε ενικός και γένη (ο προάλλος/η προάλλη/το προάλλο) ούτε άλλη πτώση στον πληθυντικό πλην της αιτιατικής. Κάτι παραπλήσιο συμβαίνει με τους «αλλήλους», μόνο που εκτός από αιτιατική («αγαπάτε αλλήλους»), έχουν και γενική: «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε». Πιθανόν άχρηστες γνώσεις, πιθανότατα και άχρηστες εντολές των Γραφών.

Ολοι καταλαβαίνουμε αμέσως τι εννοεί ο συνομιλητής μας όταν λέει «τις προάλλες»: λίγες ημέρες πριν. Πέντε; Δέκα; Λίγες πάντως. Ούτε δεκαπενθήμερο ούτε μήνας. Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό; Βαριά κουβέντα. Οταν ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος λέει «τις προάλλες», εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι εννοεί «έντεκα χρόνια». Ο παραλήπτης επιστολών του Χριστού, αλλά και ψήφων του λαού, έχει τη δική του σχέση με τη γλώσσα, τον χρόνο, το ψέμα, την αλήθεια. Αυτή τον οδήγησε στη Βουλή.

Ο κ. Βελόπουλος, κερδοσκοπώντας πολιτικά, παρασιτεί στο σώμα των αρνητών της πανδημίας και των αντιεμβολιαστών. Πονηρά, για να μην του χρεωθεί τίποτε. Τις προάλλες, στις 25 Νοεμβρίου δηλαδή, μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στην εθνική επιτροπή εμβολιασμού, κατέληξε ως εξής: «Είδαμε τις προάλλες την παραίτηση του Στρατή Πλωμαρίτη για λόγους ηθικής και δεοντολογίας, εξαιτίας του υποχρεωτικού τού εμβολίου». Τι καταλαβαίνει κανείς; Οτι ο κ. Πλωμαρίτης παραιτήθηκε προ δεκαημέρου, άντε, δεκαπενθημέρου, επειδή η ηθική του δεν ανεχόταν να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Προ δεκαημέρου; Οχι βέβαια. Ο κ. Πλωμαρίτης παραιτήθηκε πριν από έντεκα (αριθμητικώς: 11) χρόνια. Οχι από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, αλλά από την προεδρία της επιτροπής εμβολιασμών του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης. Και όχι για το εμβόλιο για την COVID-19, αλλά για τη νέα τότε γρίπη Η1Ν1. 

Λεπτομέρειες όλα αυτά για τον κ. Βελόπουλο. Λεπτομέρειες παραπλανητικές όμως, καιροσκοπικές. Είδε στο Ιντερνετ μια νοθευμένη ανάρτηση που βόλευε το δημαγωγικό αντιεμβολιαστικό κρυφτούλι του (ένα ρεπορτάζ του «Βήματος» τον Νοέμβριο του 2009 που εμφανιζόταν σαν τωρινό) και το έκανε όπλο του. Παλιά του τέχνη. Τον ξεσκέπασε στα ellinika hoaxes η Αναστασία Κατσαουνίδου. Και; Κοτζάμ φάκελο έχει στα ellinika hoaxes, με απανωτά αποκαλυπτήρια των φέικ νιους που πλασάρει. Με την προσωπικής χρήσεως κεραλοιφή που διαθέτει όμως, Αντιαιδημοσυνικόν, όλα ξεπερνιούνται.

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…