Η καυστική ανάρτηση Βαξεβάνη για τους συμβολισμούς του ανασχηματισμού

Ο Κώστας Βαξεβάνης σχολιάζει τους συμβολισμούς του ανασχηματισμού, την υπουργοποιήση του Μάκη Βορίδη και τον όψιμο φιλελευθερισμό Μητσοτάκη.

NewsRoom 04/01/2021 | 19:56

Την ακόμα εντονότερη ακροδεξιά οσμή που έφερε σε κυβερνητικό επίπεδο ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε σήμερα επικρίνει ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documentο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την υπουργοποίηση του γνωστού για το παρελθόν του Μάκη Βορίδη, μεταξύ άλλων προέδρου της νοελαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου. 

«Όλη η αντίληψη του Μητσοτάκη για τη Δημοκρατία, εκφράζεται με συμβολισμούς στη νέα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της νεολαίας του Γεώργιου Παπαδόπουλου, Μάκης Βορίδης, ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών. Είναι υπεύθυνος, εκτός των άλλων και για τη διεξαγωγή των εκλογών των οποίων ήθελε την κατάργηση», επισημαίνει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Μάλιστα στο δηκτικό του σχόλιο, ο δημοσιογράφος επισημαίνει: «Μπορεί να είμαστε τελικώς τυχεροί, που ο Στυλιανός Παττακός εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Θα τον βλέπαμε παρά τω πρωθυπουργώ. Ο φιλελευθερισμός του Μητσοτάκη είναι ένας πιγκουίνος στη Σαχάρα».