Newsroom

Newsroom

Η "Καθημερινή" βλέπει την υπόθεση Μπαλτάκου σαν ευκαιρία για τον Σαμαρά, αδιαφορεί όμως την ουσία

Η υπόθεση Μπαλτάκου, η φιλική συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη, και η ομολογία για παρεμβάσεις υπουργών, ακόμη και του…

antonis samaras 0

Η υπόθεση Μπαλτάκου, η φιλική συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη, και η ομολογία για παρεμβάσεις υπουργών, ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού, στη Δικαιοσύνη, προκάλεσαν τριγμούς στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως αλγεινή εντύπωση στην κοινωνία. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι οι οποίοι είδαν πίσω από αυτές τις αποκαλύψεις μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώτος που εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για “απόλυτη δικαίωση”, δεν παρέλειψε δε να αναφέρει ότι συγκινήθηκε από την πράξη του υιού Μπαλτάκου, ο οποίος μπήκε στη Βουλή και πιάστηκε στα χέρια με τους Χρυσαυγίτες. Ο υπουργός Υγείας όμως είναι μέλος της κυβέρνησης, υπ’ αυτή την έννοια επομένως έχει το ακαταλόγιστο. 

Τι συμβαίνει όμως όταν την πεποίθηση αυτή ενστερνίζεται μια από τις πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες; Σιγά το νέο θα πείτε, όμως αυτή τη φορά, η “Καθημερινή” ξεπέρασε τον εαυτό της. Στο κεντρικό άρθρο του σημερινού (3/4) φύλλου της, η εφημερίδα κάνει λόγο για πρώτης τάξεως ευκαιρία του Πρωθυπουργού να τραβήξει γραμμή και να πάει μπροστά με τους επιτελείς και τα στελέχη που εκφράζουν τις αξίες μιας αστικής φιλοευρωπαϊκής οικογένειας” και συγκεκριμένα αναφέρει: 

“Η «υπόθεση Μπαλτάκου» αποτελεί, από μιαν άποψη, πρώτης τάξεως ευκαιρία. Ο πρωθυπουργός, που έχει επωμισθεί πολύ δύσκολη αποστολή, μπορεί να τραβήξει μια γραμμή και να πάει μπροστά με τους επιτελείς και τα στελέχη που εκφράζουν τις αξίες μιας αστικής φιλοευρωπαϊκής παράταξης και λειτουργούν θεσμικά. Αυτό χρειάζεται τώρα η χώρα και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο. Κανένα διπολικό σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να αντέξει για πολύ. Ο κ. Σαμαράς έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπερνάει τον εαυτό του και τις όποιες αγκυλώσεις τού χθες όταν το απαιτεί το συμφέρον του τόπου. Θα ήταν ολέθριο αυτή την ώρα, που αποδίδει καρπούς μια σκληρή προσπάθεια, να βυθιστεί η χώρα σε περιπέτειες και αμφισβητήσεις. Με σεβασμό στους θεσμούς και ικανά πρόσωπα σε καίριες θεσμικές θέσεις, ο κ. Σαμαράς μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη κρίσιμη φάση και να ηγηθεί της μεγάλης μάζας που πιστεύει στην αστική δημοκρατία και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας.”

Στην προσπάθειά της να στηρίξει το Αντώνη Σαμαρά η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν εξέφραζε τις ιδέες του πρωθυπουργού, παραβλέπει  όμως να αναφέρει ότι ο πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου δεν τοποθετήθηκε εκεί τυχαία, αλλά αποτελούσε επιλογή του Πρωθυπουργού, με τον οποίο τους συνέδεε φιλία πολλών ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο koutipandoras.gr, ο κ. Μπαλτάκος ενεργούσε κατόπιν εντολών του Αντώνη Σαμαρά και ήταν εκείνος ο οποίος “έλυνε κι έδενε”.

Η εφημερίδα παραβλέπει επίσης να αναφέρει ότι το μείζον, δεν είναι η διαφωνία Σαμαρά-Μπαλτάκου, αλλά πρώτον ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εμφανίζονται να παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης και δεύτερον ότι σημαντικά στελέχη του κυβερνόντως κόμματος φαίνεται να διατηρούν άριστες -σχεδόν φιλικές- σχέσεις με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. 

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις

AP24116019577115

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…