Η «Καθημερινή» καταρρίπτει τα περί σκευωρίας στη Novartis

Έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει πως οι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποίησαν με τις καταθέσεις τους δέκα πολιτικούς, είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

5dac73f3825e63558d6fa932

Το έγγραφο που φέρει ημερομηνία 8 Οκτωβρίου του 2019 υπογράφεται από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ενημερώνει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους μάρτυρες,  αποκαλύπτει η «Καθημερινή».

Το περιεχόμενο του εγγράφου, «μεταφράζεται» και από την εφημερίδα αλλά κυρίως από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ως «έγγραφο φωτιά» που αλλάζει τα δεδομένα, αφού αποκαλύπτεται πως οι μάρτυρες κατέθεσαν στο FBI ,προσδοκώντας αμοιβές και άρα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ανεξάρτητα από το επιχείρημα των «επί πληρωμή μαρτύρων» που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Ελλάδα, που επιχειρείται να καθιερωθεί εδώ και καιρό, η αποκάλυψη βρίσκεται αλλού.

Αν η ΝΔ που διακινεί μετ΄ επιτάσεως το έγγραφο (και την ερμηνεία που δίνει η Καθημερινή), κάνει την παραδοχή πως οι μάρτυρες είναι ίδιοι και κατέθεσαν πρώτα στην Αμερική, τότε ταυτοχρόνως κάνει και την παραδοχή πως δεν υπάρχει σκευωρία. Δηλαδή ούτε η Εισαγγελία Διαφθοράς, ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση έστησαν κάποια σκευωρία με τους μάρτυρες, αφού όσα κατέθεσαν δεν τα κατέθεσαν με υποβολέα στην Ελλάδα, αλλά τα είχαν καταθέσει καιρό πριν στο FBI. Εκτός να εννοούν πως η σκευωρία στήθηκε με τη συμμετοχή και του FBI, πράγμα που πρέπει να το δηλώσουν.

Αν και ο δικηγόρος των μαρτύρων στην αμερικανική υπόθεση, Παύλος Σαράκης, έχει πει πως πρόκειται για διαφορετικούς μάρτυρες από αυτούς τη ελληνικής έρευνας, θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον αν κάποιοι από τους μάρτυρες είναι κοινοί, γιατί αυτο σημαίνει πως αξιολογήθηκαν από το FBI, έγιναν δεκτοί να καταθέσουν μετά από ιδιαίτερα σκληρά κριτήρια και τελικώς κατέθεσαν και στην Ελληνική Εισαγγελία. Άρα λοιπόν πάει περίπατο το αφήγημα της σκευωρίας με το οποίο στήθηκε ολόκληρη Προανακριτική Επιτροπή. 
 

Πηγή: Documento

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…