Η Καθημερινή «καρφώνει» υπουργό του Μητσοτάκη που δεν αντέχει την… «Ελευθερία του Τύπου»

Προερχόμενος από τον σοσιαλιστικό χώρο μάλιστα

5045029

Η προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ και η επιβολή καθεστώτος λογοκρισίας στον Τύπο, είναι κάτι που όπως φαίνεται ομολογούν πλέον και φιλικά στην κυβέρνηση μέσα.

Από την κραυγαλέα περίπτωση της Λίστας Πέτσα μέχρι τις πρόσφατες προσβολές και φωνές του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολλανδή δημοσιογράφο, η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό καταστήσει σαφές το πως αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Τύπου.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι «ολόκληρη» Καθημερινή βάζει στο στόχαστρο υπουργό της κυβέρνησης που δεν… «αντέχει την Ελευθερία του Τύπου».

Ξεκινώντας από την παρουσία του Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα και την αντιμετώπιση του Ερντογάν από τον σοσιαλιστή ηγέτη, η εφημερίδα μέσα από δημοσίευμα της «πέρασε» και στους εγχώριους σοσιαλιστές. Για την ακρίβεια το όλο θέμα ήταν η αφορμή για να βγει στη «σέντρα» υπουργός της κυβέρνησης που προέρχεται από τον σοσιαλιστικό χώρο και που έχει αλλεργία στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

«Για να µη λέω μόνο για τους ξένους, θα σας πω και για τους εγχώριους:

Υπάρχει και στην Ελλάδα υπουργός της κυβέρνησης, προερχόμενος από τον σοσιαλιστικό χώρο, με περγαμηνές μάλιστα, που δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικός με τις ελευθερίες, και αναφέρομαι εν προκειμένω στις ελευθερίες του Τύπου.

Όταν διαβάσει κάτι που δεν του αρέσει, λέγεται πως αρχίζει τις βωμολοχίες.

Πρόκειται μάλλον για ιδιότυπη αντίληψη περί ελευθερίας του Τύπου», αναφέρεται αναλυτικά στο δημοσίευμα της Καθημερινής.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…