Η Καθημερινή «καρφώνει» το σχέδιο Μητσοτάκη για τις εκλογές – Η παγίδα στον Ανδρουλάκη

Εκλογικό αιφνιδιασμό τον Σεπτέμβριο σχεδιάζει το επιτελείο Μητσοτάκη;

Screenshot 6 1

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές αμέσως μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο.

Το επιτελείο το πρωθυπουργού σχεδιάζει τα επόμενα βήματα με βάση δύο ακλόνητα δεδομένα. Αφενός πως όσο ο πολιτικός χρόνος κυλά η κοινωνική δυσαρέσκεια θα αυξάνεται καθώς το σαρωτικό κύμα ακρίβειας δεν ανακόπτεται και αφετέρου, πως η αυτοδυναμία για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί άπιαστο στόχο.

Τον τρόπο που σκέφτεται να «επιλύσει» αυτή τη δύσκολη εξίσωση ο πρωθυπουργός, αποκαλύπτει η γνωστή παραπολιτική στήλη της Καθημερινής που συχνά πυκνά βγάζει «διαμάντια» για τις μύχιες σκέψεις των κυβερνώντων.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται λόγος για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή αλλά και για μια παγίδα που θα επιχειρηθεί να στηθεί «εναντίον» του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Είναι δεδοµένο πως τα μεγάλα εκλογικά διλήμματα –για όλους– είναι εμπρός. Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο μετά τις πρώτες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που θα έχει έρθει πρώτος, να καλέσει τον Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση απευθείας, χωρίς να πάμε σε δεύτερες», αναφέρεται εισαγωγικά στο άρθρο της Καθημερινής και στη συνέχει αποκαλύπτεται η τακτική Μητσοτάκη και το δίλημμα στο ΚΙΝΑΛ. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στη συνέχεια:

«Εάν αρνηθεί ο Ανδρουλάκης τότε αρχίζει το blame game. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα «χρεωθεί» τις δεύτερες εκλογές, στις οποίες ούτως ή άλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος μείωσης των ποσοστών του εμπρός στην πόλωση και την προοπτική ακυβερνησίας»

Ο Τσίπρας από την πλευρά του αφενός ποντάρει σε κέρδη, καθώς είτε ρυμουλκήσει τον Ανδρουλάκη προς το μέρος του είτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάρει διαφορετική απόφαση, θα έχει λαμβάνειν από ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αφετέρου όμως, εάν έρθει δεύτερος, θα βρεθεί με μια τρίτη σερί ήττα από τον Μητσοτάκη, που μπορεί να μην είναι διαχειρίσιμη.

Κίνδυνοι όμως υπάρχουν και για τη Ν.Δ., καθώς εάν δεν καταφέρει να πάρει αυτοδυναμία ούτε στις δεύτερες και ο Ανδρουλάκης επιμείνει να μην μπει στην κυβέρνηση, θα είναι εμπρός σε διλήμματα με φόντο ακόμα και τρίτες εκλογές».

Φέρνει εκλογές ο Θεοδωρικάκος;

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάφορες πρωτοβουλίες του, ουσιαστικά έχει κηρύξει μια παρατεταμένη, ανεπίσημη προεκλογική περίοδο.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε πως ο κ. Θεοδωρικάκος, που είναι σήμερα Βουλευτής Επικρατείας, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική Περιφέρεια Β3’, στο Νότιο Τομέα Αθηνών. 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…