ΔΚ

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η «Καθημερινή» διαφωνεί…με το σημερινό άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη για τις υποκλοπές

Στο κυριακάτικο άρθρο που γράφει κάθε εβδομάδα στην Καθημερινή ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης υπήρχε μία υποσημείωση από την εφημερίδα ετούτη τη φορά.

kathimerini 1

Η εξής: «Το κείμενο εκφράζει την προσωπική άποψη του αρθρογράφου, με την οποία η “Κ” διαφωνεί».

Η εφημερίδα δεν αρκέστηκε στο πολύ σύνηθες για «την προσωπική άποψη του αρθρογράφου» αλλά θέλησε να καταγράψει επιπλέον τη διαφωνία της. Πρωτοφανές έτσι όπως έγινε. Όχι ότι δεν συμβαίνει συχνά στις εφημερίδες κάτι ανάλογο: να γράψει δηλαδή μετέπειτα η διεύθυνση ένα σημείωμα ότι δεν συμφωνεί με κάποια συγκεκριμένη άποψη ενός αρθρογράφου της. Συμβαίνει, αλλά έπειτα από αντιδράσεις αναγνωστών και σίγουρα όχι κάτω από το ίδιο το κείμενο. Μοιάζει σαν να ήθελε η Καθημερινή να προλάβει από πριν τις αντιδράσεις.

 

Το σκέφτεστε να καθιερώσει κάτι τέτοιο, και κάτω από τις απόψεις των αρθρογράφων να βάζει η εφημερίδα και μία σημείωση; Η «Κ» συμφωνεί, η «Κ» το βρίσκει έτσι κι έτσι το κείμενο, η «Κ» θεωρεί πως είναι καλό το άρθρο αλλά θέλει δουλίτσα ακόμα…

Το σημερινό άρθρο του Νίκου Μαραντζίδη ήταν για τις υποκλοπές και ο καθηγητής ανακάτευε μέσα Ανατολική Γερμανία και Στάζι. Και είναι ένα άρθρο για το οποίο δεν καταλαβαίνουμε γιατί μπορεί να διαφωνεί κάποιος, αλλά τέλος πάντων.

kathimerini diafonia 1

Ο Αλέξης Παπαχελάς είχε πει προσφάτως ότι το Μαξίμου δεν ήταν και πολύ χαρούμενο με κάποια ρεπορτάζ της Καθημερινής  για τις υποκλοπές. Ρεπορτάζ, κατά βάση, του Γιάννη Σουλιώτη. Νομίζω όμως πως ούτε και η ίδια η Καθημερινή πρέπει να ήταν πολύ χαρούμενη, αν κρίνω πώς τα αντιμετώπιζε. Τα «χτυπήματα» στην πρώτη σελίδα ήταν πολύ μικρά (εκτός από ένα, αν θυμάμαι καλά), ενώ οι τίτλοι στις μέσα σελίδες ήταν από αδιάφοροι ως αποπροσανατολιστικοί. Δεν τα πρόβαλαν καν και έμοιαζε σαν να τα περνούσαν στα μουλωχτά.

Αφήστε δε που εκείνο το μεγάλο ρεπορτάζ του Σουλιώτη για τους 7-8 πολιτικούς υπό παρακολούθηση (πού να ξέραμε ότι θα ήταν πολύ περισσότεροι), ένα ρεπορτάζ που έκανε μεγάλο θόρυβο, δεν υπήρχε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. Νομίζαμε ότι το κατέβασαν αλλά μάλλον δεν το ανέβασαν ποτέ. Γιατί, άραγε;

Η Καθημερινή, να σας πω, είναι από τις αγαπημένες μου εφημερίδες, που τη διαβάζω ολόκληρη. Και γνωρίζω τις «συνήθειές» της και πώς λειτουργεί. Οπότε δικαιούμαι και δυο λόγια παραπάνω.

Πηγή: Εφσυν

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…