Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το «συνέδριο γονιμότητας» μετά τον σάλο

Μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε τελικά την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές»

NewsRoom 13/06/2021 | 09:48

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021.

Η απόφασή της έγινε γνωστή αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε στα social media για το περιεχόμενο του συνεδρίου, ιδιαίτερα μετά το προωθητικό σποτ του, το οποίο κατηγορήθηκε ως άκρως σεξιστικό και υποτιμητικό για την γυναίκα.

Τόσο το σποτ όσο και το συνολικότερο πλαίσιο του συνεδρίου που άρχισε να ξεδιπλώνεται, ενισχύουν το πατριαρχικό αφήγημα πως προορισμός της γυναίκας είναι η αναπαραγωγή και η τεκνοποίηση και ότι η μητρότητα θα πρέπει να αποτελεί τον απώτερο στόχο της.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που αποτελεί την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Ελλάδας, επικρίθηκε έντονα για την συμμετοχή της στο συνέδριο.