Ο Πολάκης επιβεβαιώνει το Documento για τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τα «πάρτι» απευθείας αναθέσεων

Ο κ. Πολάκης στην καταγγελία του περιλαμβάνει τρία ρεπορτάζ του Documento

farmakis anatheseis

Την πλήρη επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της εφημερίδας Documento Μάκη Νοδάρου, αναδεικνύει η πρόσφατη αποκαλυπτική καταγγελία του Παύλου Πολάκη για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και την προκλητική διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη , υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων της Πάτρας .

Ο κ. Πολάκης στην καταγγελία του περιλαμβάνει τρία ρεπορτάζ του Documento τα οποία είναι τα εξής :   

1)      Στις 9.6.2020 το Documento αποκαλύπτει το προκλητικό όργιο διαχείρισης δημοσίου χρήματος εν μέσω πανδημίας του covid 19 , από την «γαλάζιο» περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη , υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών μέσω απευθείας αναθέσεων.    

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο : «Μένουμε Σπίτι» σε… ανύπαρκτες ιστοσελίδες.

Διαβάστε εδώ :

Σε αυτό περιγράφεται με στοιχεία ότι την δουλειά της ενημέρωσης για τον covid 19 «…έχουν αναλάβει με απευθείας αναθέσεις διάφοροι «επώνυμοι» επιχειρηματικοί κύκλοι της Πάτρας, οι οποίοι και κατά το παρελθόν μέσω διάφορων εταιρειών που εκπροσωπούν είχαν οικονομικές συναλλαγές με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ). Αυτό αποκαλύπτεται από πληθώρα εγγράφων αναρτημένων στη Διαύγεια, από έρευνα στο διαδίκτυο αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΡ με όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, ενημερωτικούς και μη.»

Επίσης αποκαλύπτεται ότι : «Χρήματα για να διαφημίσουν τα μέτρα πρόληψης της ΠΔΕ κατά της πανδημίας φέρονται να λαμβάνουν μεταξύ άλλων και οι ιστοσελίδες ilianews.gr και ksiromeronews.gr. Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι είτε δεν υπάρχουν είτε έχουν σταματήσει να λειτουργούν! Μάλιστα στο σχετικό έγγραφο της ΠΔΕ αναφέρεται ξεκάθαρα ότι επιλέγονται ιστοσελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα! Με ποια κριτήρια και από ποιους επιλέχθηκαν οι ανωτέρω ιστοσελίδες και ποιος έλαβε την αμοιβή για την προβολή των banners για την προστασία από Covid-19;»

2)      Στις 8.10.2020 το Documento αποκαλύπτει με στοιχεία ξανά τη ροή κρατικού χρήματος προς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της Πάτρας και μάλιστα με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο.

Διαβάστε εδώ:

Όπως αναφερόταν στο ρεπορτάζ :

« Τρεις εταιρείες στις οποίες ο ίδιος εμφανίζεται μέσα από το ΓΕΜΗ ως μέτοχος, ως μέλος του ΔΣ ή ως σύμβουλος-διαχειριστής, η Synedra OE, η Data Research and Consulting ΑΕ και η Above ΑΕ, συμμετείχαν στη διαδικασία προσφορών για την υλοποίηση της διαδικτυακής ημερίδας για την προστασία της καρδιάς. Η προσφορά της Synedra OE αναδείχτηκε οικονομικότερη και πήρε τη δουλειά με 3.499,28 ευρώ. Η διαδικασία όμως από την περιφέρεια μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί θέατρο του παραλόγου, αφού και οι τρεις εταιρείες σχετίζονται με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Σημειώνεται ότι η έντυπη έκδοση της εφημερίδας χρηματοδοτήθηκε με βάση την περιβόητη λίστα Πέτσα με 9.920 ευρώ και η ηλεκτρονική με 1.860 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θ. Λουλούδης, μέλος στο ΔΣ της Data Research and Consulting ΑΕ, εμφανίζεται να συμμετέχει ως μέλος του ΔΣ και στην εταιρεία Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο – Φροντίδα Υγείας ΑΕ, όπου μέλος μεταξύ των άλλων είναι και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Φαρμάκη Ιωάννης Μάκκας, στέλεχος και αναπληρωτής γραμματέας αυτοδιοίκησης της ΝΔ. Η συνύπαρξη των δύο προσώπων στην ίδια εταιρεία ίσως εξηγεί κατά κάποιον τρόπο τις άψογες σχέσεις της εφημερίδας με τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη.»

3)      Στις 19.2.2022 το Documento αποκαλύπτει τις εγκληματικές ευθύνες του «γαλάζιου» περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη μέσα από  το πόρισμα των ειδικών εμπειρογνωμόνων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα με τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός εξάχρονου αγοριού στους αγώνες καρτ στο κέντρο της Πάτρας στις 19.9.2021. Η πολυσέλιδη πορισματική αναφορά επιβεβαιώνει πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του Documento καθώς και τις σοβαρότατες αποκαλύψεις και καταγγελίες του Συνδέσμου Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΣΑΜΑΕ) περί απουσίας των ειδικών μέτρων ασφαλείας που οδήγησαν στο ατύχημα και στον σοβαρό τραυματισμό του μικρού αγοριού.

Διαβάστε εδώ :

Είχε επίσης αποκαλυφθεί με στοιχεία ότι  ελάχιστες εβδομάδες πριν από το ατύχημα ο Νεκτ. Φαρμάκης είχε δώσει με απευθείας ανάθεση 36.980 ευρώ στην εταιρεία Park & Wash Patras EE, συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία-μιντιάρχη της Πάτρας, «την παροχή υπηρεσιών συναρμολόγησης, τοποθέτησης, αποσυναρμολόγησης και απομάκρυνσης μέτρων ασφαλείας στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος – ΠΕ Αχαΐας στη διοργάνωση του 13ου Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ Πάτρας (Patras International Circuit για Cart – PICK που θα διεξαχθεί στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πάτρα».

Το προκλητικό ήταν ότι στους σκοπούς της εταιρείας, η οποία έχει εταιρικό κεφάλαιο μόλις 2.000 ευρώ, εντάσσονται μεταξύ άλλων η εκμετάλλευση πλυντηρίων-λιπαντηρίων, η λειτουργία αναψυκτηρίων, ταχυφαγείων, η διενέργεια αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι ψηφιακές εκτυπώσεις κ.λπ. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι μπορεί να αναλαμβάνει τα εξειδικευμένα –βάσει ειδικών κανονισμών– μέτρα προστασίας που απαιτούνται στη διάρκεια αγώνων καρτ ή άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων…

Ειδήσεις σήμερα:

 

Ο καλύτερος Έλληνας είναι μαύρος

Αιχμές από την Έλενα Ακρίτα για την ελληνική τηλεόραση: «Κούκλες, ξανθές, εντυπωσιακές»

Ροζ σκάνδαλο: Τουρκάλα δημοσιογράφος αποκάλυψε τη σχέση της με έλληνα διπλωμάτη

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Πολάκης

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στον ίδιο και τη…

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

AP24198153069028

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

Όπως καταγράφεται σε βίντεο από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, κατά την είσοδο του…

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

cats 108

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.