Η Κάρολαϊν, οι τζουντόκα και μια τηλεόραση που κερνάει αίμα (video – εικόνα)

Αυτή είναι η δημοσιογραφία που διψάει για ζεστό αίμα και το σερβίρει στους θεατές σαν καθημερινό απογευματινό κοκτέιλ σε κολονάτο ποτήρι

Screenshot 2021 06 25 200240

Πάνω στο πτώμα της Κάρολαϊν άνοιξαν πολλές συζητήσεις: Για την ενδοοικογενειακή βία, για τις γυναικοκτονίες, για την ψυχοσύνθεση ενός ψυχρού δολοφόνου που κορόιδευε όλη τη χώρα για 40 μέρες, αλλά και για τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που ξεπεράστηκαν επανειλημμένως σε αυτή την υπόθεση, με ορισμένα ΜΜΕ, στον βωμό της τηλεθέασης, της αναγνωσιμότητας και των κλικ, να βγάζουν στη φόρα κάθε λεπτομέρεια της ζωής του ζευγαριού, κάθε ανατριχιαστικό λεπτό της στυγερής δολοφονίας και μια σειρά από τρόπους ξεπλύματος του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Όσο το θέμα καταλαγιάζει και δε «δίνει» καθημερινές ειδήσεις όμως, τόσο η δίψα ορισμένων να το διατηρήσουν στην επικαιρότητα με φτηνά τρικ, τους οδηγεί ολοένα και σε μεγαλύτερα βάθη δημοσιογραφικής παρακμής. Όταν δε, αυτή γίνεται σε ζωντανή μετάδοση μεγάλου πανελλαδικού καναλιού, ο ζόφος αποκτά ακόμη εντονότερη «μυρωδιά».

Το τελευταίο «κρούσμα» ήρθε αυτή τη φορά από το Mega, και την εκπομπή LIVE NEWS, όπου επιστρατεύτηκαν παλιά βίντεο από αγώνες τζούντο γυναικών προκειμένου να «αποδειχθεί» δημοσιογραφικά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ένας άνθρωπος να λιποθυμήσει αν τού εφαρμόσουν μια λαβή στον λαιμό.

Δείτε το απόσπασμα μετά το 8ο λεπτό:

Ναι, αν σε σφίξουν στον λαιμό με συγκεκριμένο τρόπο λιποθυμάς. Γι’ αυτό και από το νηπιαγωγείο μαθαίνουμε τα παιδάκια να μην πιάνονται από τον λαιμό. Δε χρειάζεται δημοσιογραφική έρευνα γι’ αυτό. Ούτε βίντεο ενός αθλήματος που τώρα στοχοποιείται ως «βίαιο», ούτε ιατροδικαστής να το αποδείξει. Χρειάζεται μόνο κοινή λογική. Αν παρόλ’ αυτά επιμένεις να ξοδέψεις 5 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου να για να αποδείξεις με βαριά -δήθεν συγκλονισμένη- φωνή ότι η λαβή στον λαιμό μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία και η φίμωση του στόματος στη συνέχεια να οδηγήσει στον θάνατο, τότε μάλλον το κάνεις μόνο για να ξυπνήσεις τα πιο ποταπά ένστικτα του ακροατηρίου σου. Μόνο που σε αυτά τα ποταπά ένστικτα μπορεί να συμπεριλαμβάνεται κάποιος να πετάει τα παπούτσια του στην οθόνη όταν σε βλέπει να το κάνεις.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ίδια εκπομπή που ειδικεύεται στα γραφικότατα γραφικά, εκτίμησε ότι η περιγραφή του σκηνικού της δολοφονίας της Κάρολαϊν ήταν πολύ σύνθετη για τους τηλεθεατές της να την κατανοήσουν. Γι’ αυτό και μας το ζωγράφισε για να το καταλάβουμε καλύτερα και έβαλε και τον δημοσιογράφο μέσα στο δωμάτιο για να ενισχυθεί η αηδία. Λες και είναι αδύνατο για έναν τηλεθεατή να καταλάβει τις έννοιες άνδρας, γυναίκα, βρέφος, κρεβάτι, παιδικό κρεβάτι.

Αυτή λοιπόν είναι η δημοσιογραφία που πληρώνεται με πολλές χιλιάδες ευρώ από τους μιντιάρχες και με ακόμα περισσότερες χιλιάδες από το ελληνικό κράτος μέσω… λιστών. 

Αυτή είναι η δημοσιογραφία που οδηγεί τον κόσμο στο σύνθημα Αλήτες-Ρουφιανοι-Δημοσιογραφοι και βάζει σε κίνδυνο τους συναδέλφους που βγαίνουν στο δρόμο.

Αυτή είναι η δημοσιογραφία που έχει κάνει την Ελλάδα τη χώρα με τη χαμηλότερη εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ.

Αυτή είναι η δημοσιογραφία που διψάει για ζεστό αίμα και το σερβίρει στους θεατές σαν καθημερινό απογευματινό κοκτέιλ σε κολονάτο ποτήρι.

Αυτοί χρυσοπληρώνονται την ώρα που εκατοντάδες νέοι δημοσιογράφοι λιώνουν στα ιντερνετικά newsrooms κάνοντας copy-paste με το ένα χέρι και γράφοντας δικά τους θέματα με το άλλο, με την ελπίδα κάποια μέρα η υπογραφή τους να «μετρήσει», έστω και με τη μισή αξία των Ευαγγελάτων του σιναφιού μας. Ας μη τους μοιάσουμε…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…