Η καραντίνα «τραυματίζει» ψυχικά και τους μουσικούς

Το Help Musicians έχει καταγράψει αύξηση 15% στα αιτήματα για ψυχολογική υποστήριξη τους τελευταίους τρεις μήνες.

NewsRoom 19/03/2021 | 16:57

Εννέα στους δέκα μουσικούς οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα του Help Musicians στη Βρετανία, δήλωσαν ότι η ψυχική τους υγεία έχει κλονιστεί κατά την διάρκεια του lockdown.

Η μη κυβερνητική οργάνωση μίλησε με 700 μουσικούς στην αρχή του 2021 προκειμένου να διαπιστώσει πώς τους έχει επηρεάσει η πανδημία και η καραντίνα.

Ήδη το Help Musicians έχει καταγράψει αύξηση 15% στα αιτήματα για ψυχολογική υποστήριξη τους τελευταίους τρεις μήνες.

Παράλληλα τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν μια κρυμμένη κρίση στους μουσικούς λόγω της επίδρασης της καραντίνας στη μουσική βιομηχανία και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Σκέψεις ακόμα και να εγκαταλείψουν το επάγγελμα

Το 96% των μουσικών δήλωσε ότι ανησυχεί για τα οικονομικά, ενώ επτά στους δέκα είπαν ότι δεν είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά για τους επόμενους έξι μήνες.

Το 91% υπογράμμισε την αβεβαιότητα για το μέλλον. Περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι δεν βγάζουν χρήματα από τη μουσική, το 56% εξαρτάται από υποστήριξη του κράτους και το ¼ αναφέρει ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει οριστικά την μουσική βιομηχανία.

Ο επικεφαλής του Help Musicians James Ainscough δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να γλυκάνουμε αυτά τα ευρήματα. Αντιμετωπίζουμε μία ψυχολογική κρίση μεταξύ των μουσικών που δεν έχει προηγούμενο. Μπορεί να υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ με έναν οδικό χάρτη για την έξοδο από το lockdown, ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από το πόσο γρήγορα η μουσική βιομηχανία θα μπορέσει να επανέλθει συν την καταστροφική επίδραση του BREXIT στις δυνατότητες των μουσικών για να περιοδεύουν. Μετά από ένα χρόνο δυσκολιών, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τους μουσικούς προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ψυχική τους υγεία».

Πηγή: loaded.gr