Η «κανονικότητα» της μίζας… έκανε επανεμφάνιση στις οθόνες μας

Σάλος έχει προκληθεί από την τηλεοπτική εμφάνιση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και μάλιστα σε εκπομπή με θέμα τη δικαιοσύνη!

παπαγεωργόπουλος

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος καθώς από πολλούς εκτιμάται ώς μια απροκάλυπτη απόπειρα σε επίπεδο πολιτικό, μιντιακό και ηθικό, να «αποκατασταθεί» στην κοινή γνώμη ως τέκνο της «κανονικότητας», ένας πολιτικός – σύμβολο της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος.

Ο καταδικασμένος, αρχικά σε ισόβια και σε δεύτερο βαθμό σε πολυετή κάθειρξη, πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και έχει αποφυλακιστεί για λόγους υγείας είναι ιδιαίτερα δραστήριος κοινωνικά και «εκβιάζει» με κάθε τρόπο την επάνοδό του, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ και την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόσφατα συμμετείχε στην εκπομπή της TV 100, De profundis, στην ίδια που έδωσε συνέντευξη ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος όμως αγνοούσε ότι θα φιλοξενηθεί συνέντευξη του Παπαγεωργόπουλου. Το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων από το τρέιλερ της εκπομπής και, φυσικά, αντέδρασε στον πιο κατηγορηματικό τόνο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέση για τον ίδιο στο ίδιο τραπέζι με τον πρώην Δήμαρχο.

Πέρα από την προφανή μεθόδευση «νομιμοποίησης» του καταδικασμένου πρώην Δημάρχου με την παράλληλη – έστω – παρουσία ενός Καθηγητή Νομικής με το κύρος του Παρασκευόπουλου, το ζήτημα έχει πολλές διαστάσεις. Για την ίδια τη δημοτική τηλεόραση δείχνει μάλλον ότι μετά την «παρένθεση» της διοίκησης Μπουτάρη και της πολυφωνίας,  επανέρχεται στο σκληρό συντηρητικό παρελθόν, δηλαδή στις εποχές… Παπαγεωργόπουλου.  Σε επίπεδο ηθικό, είναι  πρωτοφανής η απόπειρα να «ξεπλυθεί» ένας πολιτικός – συνώνυμο της δημόσιας απαξίας, που αντί να αποσυρθεί ώστε να μην προκαλεί το κοινό αίσθημα, επιχειρεί να ανακάμψει στο δημόσιο βίο και την «καλή κοινωνία». Όμως δεν το κάνει μόνο με τις δικές του δυνάμεις αλλά χρησιμοποιεί διαρκώς ως προκάλυμμα την κομματική του ταυτότητα, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για εξόχως πολιτικό ζήτημα.

Η ανάληψη της διακυβέρνησης στη χώρα και η ανάκτηση των ηνίων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, επαναφέρει στο προσκήνιο το σκληρό συντηρητικό κατεστημένο της συμπρωτεύουσας. Τα στελέχη της ΝΔ και μάλλον και οι αποκαλούμενοι «ορφανά του Παπαγεωργόπουλου» εκτιμάται ότι θέλουν να δείξουν πως η «κανονικότητα» δεν είναι μόνο η μικροκομματική διαχείριση της εξουσίας αλλά επίσης το πλυντήριο της ατιμωρησίας ακόμη και για τους πλέον διεφθαρμένους ή τα φαντάσματα του παρελθόντος .

Πάντως, αν είχαν φαντασία, δεν θα καλούσαν τον Παπαγεωργόπουλο να μιλήσει για τη δικαιοσύνη αλλά για τις αναμνήσεις του από τη φυλακή…

Πηγή: Tvxs 

 

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

ΓΑΓ

World Press Photo: Η Παλαιστίνια που «νανουρίζει» τη νεκρή ανιψιά της είναι η φωτογραφία της χρονιάς

«Ήταν μία δυνατή και θλιβερή στιγμή και αισθάνθηκα ότι η εικόνα συνόψιζε με την ευρεία…

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

InCollage 20240418 171302478

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

«Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση…

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

4562797

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

Σε μια όχι και τόσο καλή λίστα βρίσκονται τρία Ελληνικά νησιά συμφωνά με λίστα της…