Η Κάμαλα Χάρις γίνεται (για λίγο) η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ

Γιατί ο Τζο Μπάιντεν εκχωρεί προσωρινά τις εξουσίες του 

NewsRoom 19/11/2021 | 19:06

Η Κάμαλα Χάρις θα γίνει, έστω και για λίγο, η πρώτη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αιτία στάθηκε μια κολoνοσκόπηση «ρουτίνας», μια εξέταση με γενική αναισθησία, που αναγκάζει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρό του.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του προέδρου θα δημοσιοποιηθούν το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ), διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον. Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Βέβαια, ακόμα και έτσι, η Κάμαλα Χάρις θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στο τιμόνι της παγκόσμιας υπερδύναμης, καθώς μέχρι σήμερα την Προεδρική θέση κατείχαν μόνο άντρες.