Newsroom

Newsroom

Η κακοκαιρία Κίρκη φερνει βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

4943051 0 4

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα ισχυρά φαινόμενα αρχικά αναμένονται στο Ιόνιο (κυρίως στα νησιά του κεντρικού και νότιου πελάγους), στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Βαθμιαία θα επηρεαστούν η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες και μετά το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα νοτιότερα.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νότια τμήματα της Ηπείρου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και βελτίωση τη νύχτα.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην Πελοπόννησο και γρήγορα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με μικρή εξασθένηση. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, γρήγορα 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αρχικά στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι και στις Κυκλάδες. Από αργά τη νύχτα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, γρήγορα 5 με 7 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι το μεσημέρι σε 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και γρήγορα βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος.

Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές μετά το μεσημέρι, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθουν τις βραδινές ώρες κυρίως στα νοτιότερα που πρόσκαιρα θα ειναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…