Μ

 Γιωργός ΜΙχαηλ

Η Κακιά Ώρα

Κατά τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του θηλαστικού που ονομάζεται άνθρωπος, oι σχέσεις άνδρα και γυναίκας, εκτός από κοινωνικές ,ερωτικές και σεξουαλικές, δυστυχώς διαμορφώνονται και σαν σχέσεις της εξουσίας και της κυριαρχίας του ισχυρού που είναι ο άνδρας, στον τον πιο αδύναμο σωματικά και πιο ευαίσθητο ψυχικά που είναι η γυναίκα.

web rape 1531229196859 2

 Αυτή η μορφή των σχέσεων ξεκίνα από τότε που άνδρας γίνεται   σωματικά μεγαλύτερος και δυνατότερος.  Αυτό συνέβη, με την πάροδο των αιώνων  γιατί  η γυναίκα επιφορτιζόμενη με ένα βαρύτατο βιολογικό ρολό , τον   ρόλο  της κύησης και της γέννησης του νέου ανθρώπου, δεν  απέκτησε  την ανάλογη σωματική ανάπτυξη.   

 Εδώ και χιλιάδες χρόνια η γυναίκα   ταλαιπωρείται  από τους πρώτους μήνες της εφηβείας της με τους  εμμήνους πόνους,  και  την αιμορραγία  της αποβολής του αγονιμοποίητου ωάριου.

Την ομορφιά και το πάθος  του έρωτα , σε αντίθεση με τον άντρα, η γυναίκα   τα πληρώνει με το να επιφορτιστεί η ιδία την δύσκολη και επικίνδυνη βιολογική διεργασία  των 9 μηνών της εγκυμοσύνης. Μια διαδικασία που μέχρι να καταλήξει στο αίσιο αποτέλεσμα της γέννησης του νέου ανθρώπου, υποβάλει τη γυναίκα σε μεγάλη   σωματική καταπόνηση που κρύβει και πολλούς άλλους βιολογικούς κινδύνους ακόμη και  το ρίσκο του θανάτου. Ενώ ο άντρας, ικανοποιεί με κάθε άνεση  και χωρίς σωματικές επιπτώσεις, όπως θέλει και όποτε θέλει τις σεξουαλικές του ορέξεις  

 Δυστυχώς, σε ένα μεγάλο μέρος της «κοινωνίας» η σχέση της γυναίκας με τον άνδρα είναι η σχέση της εκμετάλλευσης του αδύνατου από τον δυνατό .Είναι  η σχέση του εξουσιαζόμενου από τον εξουσιαστή .Με άλλα λόγια, ο πυρήνας του φασισμού. Όπως στον καπιταλισμό φταίει για όλα ο φτωχός που δεν είναι  «άριστος», είναι αγράμματος, άχρηστος και τεμπέλης, ενώ κρύβεται  φυσικά   η αλήθεια ότι είναι η ευκαιρία για την εκμετάλλευση του από τους ισχυρούς. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη γυναίκα  που για τους εξουσιαστές της, είναι πονηρή, είναι κάλτσα του διαβόλου είναι η Εύα που έδωσε το μήλο στον αθώο Αδάμ. Είναι η γυναίκα η αιτία που έχασε ο « άνθρωπος-άνδρας»  τον παράδεισο, που έχασε την ψυχραιμία  του, που έχασε την αυτοσυγκράτηση του μπροστά στον μυικα πιό στον αδύναμο.   

Σκεφτήκαμε ποτέ πως η κάθε Caroline  η κάθε  Γαρουφαλλιά η κάθε Ελένη που την θέλουμε  όμορφη, ήρεμη, υπάκουη , γλυκιά, και πιστή,  από τα 10 της χρόνια μία φορά το μήνα και ενώ εμείς οι άντρες παίζουμε μπάλα, τρέχουμε με το ποδήλατο, το αυτοκίνητο, το αεροπλάνο, το ελικόπτερο, αυτή παίρνει  Depon για να μην πονάει ;  

Και όταν από τον «παράφορο» έρωτα μας η γυναίκα μείνει έγκυος, κάνει εμετούς ζαλίζεται φοβάται   και με αφόρητους πόνους πολλές φορές   γεννά  η  χάνει με ακόμα περισσότερους  σωματικούς αλλά και ψυχικούς πόνους το παιδάκι της,  μέρος από την ψυχική της υγεία, και μερικές φορές ακόμη και τη ζωή της ,    εμείς  οι άνετοι, δικαιολογούμαστε  ότι δεν συμπαρασταθήκαμε  γιατί δουλεύαμε; (Φυσικά δουλεύουμε, αλλά κυρίως τον εαυτό μας.)   

   Και  η Caroline,η Γαρουφαλλιά, η Ελένη που έφερε  με τόσο αγώνα και αγωνία στη ζωή το νέο άνθρωπο ,έπρεπε φυσικά   να είναι χαρούμενη κι αν έχει επιλόχεια κατάθλιψη μετά από τη γέννα, πάλι αυτή  είναι η φταίχτρα που δεν έχει το αναγκαίο ψυχικό σθένος και την υπομονή ώστε να μας κάνει υπερήφανους που την έχουμε για συντρόφισσα.  Εμείς οι «σύντροφοι» που κάποια στιγμή όταν μας εκνευρίσει με τις φωνές και τα παράπονα της, τις ρίχνουμε την αποδεκτή από την «κοινωνία» σφαλιάρα γιατί την «χρειάζεται».

  Ναι εμείς οι αδικημένοι οι  κουβαλητές,  η μάλλον οι κουβαλήτες που δουλεύουμε «σκληρά» και  γιαυτό  σήμερα ,οι «σύγχρονες» γυναίκες μας, πρέπει να μας καταλαβαίνουν και εκτός από την ανθρώπινη ανάγκη τους για δημιουργία και ανεξαρτησία,   πρέπει   να έχουν και υπομονή. Γιατί είμαστε άντρες και ευέξαπτοι, λόγω τεστοστερόνης. Και φυσικά ,σαν γνήσια αρσενικά δεν φταίμε εμείς όταν τις ρίχνουμε  καμιά σφαλιάρα, όταν τις σπρώχνουμε παθιασμένοι από έρωτα  στο γκρεμό, όταν τις σφίγγουμε με «ένταση» και τις  κόβουμε την αναπνοή με το μαξιλάρι, μέχρι να σταματήσουν να τσιρίζουν και να αντιδρούν. Και τότε φυσικά   φταίει πάλι μια  γυναίκα   για το  «κακό»( βλέπε στυγερό έγκλημα) που κάναμε «εν βρασμό ψυχικής «ανδρικής» ορμής».  Μια γυναίκα που λέγεται   Κακιά Ώρα.

 

 

Y,Γ: ( που κατά την κυρία  Κεραμέως πρέπει να καταθέσω το πτυχίο μου από το ΑΠΘ ,γιατί οι βαθμοί μου στο γραμμικό σχέδιο ήταν 7,5 και στο ελεύθερο σχέδιο 13,5) (κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε όλοι οι αρχιτέκτονες για την αδικία που γίνεται στα παιδιά μας).

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…