Η Καίτη Γαρμπή εξηγεί (πριν και καλύτερα από την ΠτΔ) γιατί είναι ντροπή το «συνέδριο γονιμότητας»

Οργισμένη ανάρτηση από την Καίτη Γαρμπή για το σεξιστικό «συνέδριο γονιμότητας»

NewsRoom 13/06/2021 | 12:35

Θύελλα αντιδράσεων έχει συγκεντρώσει γύρω του το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», το οποίο, ειδικά μετά την προβολή του προωθητικού σποτ του επικρίθηκε έντονα για το άκρως σεξιστικό και υποτιμητικό για την γυναίκα περιεχόμενό του, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποσύρει, έστω και καθυστερημένα, την αιγίδα της από το σεξιστικό και σκοταδιστικό αυτό συνέδριο.

Στη θέαση του βίντεο όπου η γυναίκα παρουσιάζεται ως υπεύθυνη για την υπογεννητικότητα της Ελλάδας και καλείται να τεκνοποιήσει όσο προλαβαίνει, παρουσιάζοντάς την σύμφωνα με το πατριαρχικό αφήγημα πως προορισμός της γυναίκας είναι η αναπαραγωγή και η μητρότητα θα πρέπει να αποτελεί τον απώτερο στόχο της, χωρίς ίχνος αναφοράς στο δικαίωμα της κάθε γυναίκας στην αυτοδιάθεση.

Ανάμεσα στο πλήθος των αντιδράσεων κατά των σεξιστικών προτύπων που αναπαράγει το σποτ ήταν και αυτή της Καίτης Γαρμπή η οποία όπως αποκάλυψε της είχε ζητηθεί να απευθύνει πρόσκληση για το συνέδριο. Η δημοφιλής τραγουδίστρια εμφανίστηκε εξοργισμένη με το προωθητικό σποτ, σπεύδοντας μέσω ανάρτησης στο Instagram να διαχωρίσει την θέση της ενώ τόνισε πως δεν στηρίζει τέτοιου είδους απόψεις.

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί», έγραψε στο μήνυμά της.