Η ήττα Σαμαρά στις ευρωεκλογές φέρνει ανασχηματισμό με "έξοδο" Στουρνάρα

Η ιστορική νίκη της Αριστεράς στην ευρωκάλπη επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρεί «σανίδα σωτηρίας»…

stournaras samaras

Η ιστορική νίκη της Αριστεράς στην ευρωκάλπη επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρεί «σανίδα σωτηρίας» στον επικείμενο ανασχηματισμό. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δείχνουν να επενδύουν σε επικοινωνικά παιχνίδια με πρόσωπα ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν, με αυτόν τον τρόπο, να μετριάσουν τις επιπτώσεις από την οδυνηρή ήττα στις εκλογές.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στο επίκεντρο των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, καθώς, ο Γιάννης Στουρνάρας παίρνει, κατά πάσα πιθανότητα, τον δρόμο για την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός θέλει ο νέος υπουργός Οικονομικών να συμβολίζει το τέλος των μνημονίων, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει κάποιον που να υποδηλώνει ριζική στροφή προς την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Υπάρχουν, επίσης, εισηγήσεις για είσοδο στην κυβέρνηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Γιώργου Κουμουτσάκου, ωστόσο θεωρείται δύσκολο, καθώς διατυπώνονται ενστάσεις στην ΚΟ της ΝΔ.

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα παραμείνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ εκτός υπουργικού συμβουλίου φαίνεται πως μένει ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έχει δηλώσει πως για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμεί να αναλάβει μια θέση το επόμενο διάστημα.

Υπό μετακίνηση είναι ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, ενώ ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Γιάννη Μιχελάκη. Θετικό είναι το πρόσημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Πιθανή είναι η αναβάθμιση για τον Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ δεν αποκλείεται να τοοθετηθεί σε παραγωγικό υπουργείο ο Νίκος Δένδιας. Προβάδισμα για είσοδο στην κυβέρνηση έχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάκης Βορίδης και η Αννα Ασημακοπούλου.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…