Η ιταλική ακτοφυλακή απομάκρυνε 49 μετανάστες από το πλοίο του Banksy

49 μετανάστες- συμπεριλαμβανομένων 32 γυναικών, 13 παιδιών και τεσσάρων ανδρών με "εύθραυστη" υγεία επιβιβάστηκαν από το πλοίο του Banksy πάνω σε ιταλικό περιπολικό σκάφος

AP 20241555542347

Ιταλοί ακτοφύλακες ανακοίνωσαν ότι μπήκαν σήμερα στο πλοίο “Louise Michel” στη Μεσόγειο, το οποίο έχει ναυλωθεί από τον καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, και ότι επιβίβασαν πάνω σε περιπολικό σκάφος 49 μετανάστες των οποίων η κατάσταση της υγείας ήταν “εύθραυστη”.

“Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, οι ακτοφύλακες έστειλαν στο σημείο αυτό ένα περιπολικό σκάφος από τη Λαμπεντούζα, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι 49 άνθρωποι που κρίθηκε ότι ήταν οι πλέον ευάλωτοι, συμπεριλαμβανομένων 32 γυναικών, 13 παιδιών και τεσσάρων ανδρών”, αναφέρουν σε ανακοίνωση. Το “Λουίζ Μισέλ” περισυνέλεξε συνολικά 219 μετανάστες από τη θάλασσα.

Το πλοίο που έχει χρηματοδοτήσει ο Βρετανός Μπάνκσι για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο εξέδωσε έκκληση για βοήθεια τη χθεσινή νύχτα, αφού είχε διασώσει πολλούς ανθρώπους από τη θάλασσα, αναφέροντας ότι υπάρχει ήδη ένας νεκρός στο πλοίο και ότι η κατάσταση σε αυτό είναι απελπιστική.

Η ιταλική ακτοφυλακή αργότερα μέσα στη μέρα μετέφερε στην ξηρά 49 από τους συνολικά 300 πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους διέσωσε το πλοίο Louise Michel, με σημαία Γερμανίας. 

Η διάσωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στα ανοικτά της Μάλτας και παρά τις εκκλήσεις του πληρώματος, επί δώδεκα ώρες το Louise Michel παρέμεινε υπερπλήρες, χωρίς να λάβει την αναγκαία βοήθεια.

Έως τώρα, έχουν μεταφερθεί στην ξηρά από τις ιταλικές αρχές 32 γυναίκες, 13 παιδιά και 4 άνδρες.

Ένας από τους διασωθέντες έχασε την ζωή του λίγο μετά την επιχείρηση διάσωσης. Το πτώμα του αναμένεται να μεταφερθεί επίσης στo νησί της Λαμπεντούζα. 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…