«Η Ιταλία μας διάλεξε και δεν θα την εξαπατήσουμε» – H ανάρτηση της Τζόρτζια Μελόνι

Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πριν από λίγο υπογράμμισε σε ανάρτησή της στο Facebook: “Η Ιταλία μας…

AP - Μελονι

Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πριν από λίγο υπογράμμισε σε ανάρτησή της στο Facebook:

“Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε. Αν κληθούμε να κυβερνήσουμε, θα το κάνουμε για όλους τους Ιταλούς, με στόχο να ενώσουμε αυτό τον λαό και να δώσουμε έμφαση σε όσα τον ενώνουν και όχι σε όσα τον διχάζουν.

Θα δουλέψουμε με στόχο οι Ιταλοί να γίνουν και πάλι υπερήφανοι που είναι Ιταλοί”.

Ο πολιτικός σεισμός στην Ιταλία καταγράφεται δύο εβδομάδες έπειτα από εκείνον στη Σουηδία, όπου συντηρητική συμμαχία που συμπεριλαμβάνει τους Σουηδούς Δημοκράτες (SD), κόμμα που προέκυψε από το νεοναζιστικό κίνημα, σημείωσε εκλογική νίκη, έγινε η μεγαλύτερη δεξιά παράταξη στη σκανδιναβική χώρα. Το SD και το FdI ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάνοντας παρέμβαση που εκλήφθηκε στη Ρώμη (με δυσαρέσκεια) ως προειδοποίηση, υπενθύμισε προ ημερών πως η ΕΕ διαθέτει «εργαλεία» για να τιμωρεί κράτη που καταπατούν το κράτος δικαίου και τις κοινές αξίες.

«Οι Ιταλοί παρέδωσαν μάθημα ταπεινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, με τη φωνή της κυρίας φον ντερ Λάιεν, προσπάθησε να τους υπαγορεύσει τι θα ψήφιζαν», σχολίασε δηκτικά ο γάλλος ευρωβουλευτής Ζορντάν Μπαρντελά, του Εθνικού Συναγερμού (RN) της Μαρίν Λεπέν. «Καμιά απειλή οποιουδήποτε είδους δεν μπορεί να σταματήσει δημοκρατία», πρόσθεσε υποστηρίζοντας πως οι Ευρωπαίοι «παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους».

Μαύρο πρόβατο στις Βρυξέλλες, ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, όπως και ο πολωνός ομόλογός του Ματέους Μοραβιέτσκι, απηύθυνε τα «συγχαρητήριά του» στην κυρία Μελόνι.

Μέσω του πολιτικού συμβούλου του και βουλευτή Μπάλας Όρμπαν, πρόσθεσε: «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειαζόμαστε όσο ποτέ φίλους που έχουν κοινό όραμα και κοινή προσέγγιση για τις προκλήσεις στην Ευρώπη».

Η Τζόρτζια Μελόνι «έδειξε τον δρόμο» προς μια Ευρώπη «υπερήφανη», «ελεύθερη», αποτελούμενη από «κυρίαρχα κράτη», πανηγύρισε από την πλευρά του ο ηγέτης του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox, ο Σαντιάγο Αβασκάλ.

Πάτρα: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την νταλίκα να παρασύρει τη ναυτικό – «Βρισκόταν στη νεκρή γωνία» λέει ο οδηγός

profile player 960x540 9

Πάτρα: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την νταλίκα να παρασύρει τη ναυτικό – «Βρισκόταν στη νεκρή γωνία» λέει ο οδηγός

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο οδηγός το πλήρωμα καθοδήγησης απουσίαζε από το πλοίο

Ουαλία: 14χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας καθηγητών και μαθητή – Ήθελε να γίνει διάσημη

Ουαλία

Ουαλία: 14χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας καθηγητών και μαθητή – Ήθελε να γίνει διάσημη

Η ίδια είχε παραδεχτεί τρεις κατηγορίες για πρόθεση τραυματισμού και κατοχή αιχμηρού αντικειμένου σε σχολικό…

Θυελλώδεις άνεμοι έως και την Πρωτομαγιά – Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα

Πρωτομαγιά

Θυελλώδεις άνεμοι έως και την Πρωτομαγιά – Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα

Σε ανάρτησή του ο κ. Τσατραφύλλιας επισημαίνει ότι οι άνεμοι θα είναι επικίνδυνοι σε έξι…

Χάος σε Ισπανία και Πορτογαλία: To μπλακ άουτ παρέλυσε νοσοκομεία, υποδομές και ΜΜΕ – Ποια είναι τα πιθανά σενάρια

AP25118443103250

Χάος σε Ισπανία και Πορτογαλία: To μπλακ άουτ παρέλυσε νοσοκομεία, υποδομές και ΜΜΕ – Ποια είναι τα πιθανά σενάρια

Μέχρι και τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη εξήγηση ούτε από την κυβέρνηση στην Ισπανία,…