Newsroom

Newsroom

Η Ιταλία απόκτησε τον δικό της "Δόκτορα Θάνατο"

Η Ιταλία απόκτησε τον δικό της Τζακ Κεβόρκιαν, τον αποκαλούμενο και «Δόκτορα Θάνατο». Ένας 87χρονος αναισθησιολόγος από το Κάλιαρι αποκάλυψε…

kevorkian

Η Ιταλία απόκτησε τον δικό της Τζακ Κεβόρκιαν, τον αποκαλούμενο και «Δόκτορα Θάνατο». Ένας 87χρονος αναισθησιολόγος από το Κάλιαρι αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει κάνει ευθανασία σε περίπου 100 ασθενείς.

«Δεν το χαρακτηρίζω ευθανασία, αλλά γλυκό θάνατο, πρόκειται για ζήτημα οίκτου. Ο γλυκός θάνατος είναι μία πρακτική που έχει εδραιωθεί σε ιταλικά νοσοκομεία, αλλά για λόγους κομφορμισμού δεν γίνεται λόγος για αυτόν. Βοήθησα

να φύγουν από τη ζωή ασθενείς που το είχαν ανάγκη, το ζήτησαν κι αφού έκρινα πως είχαν δίκιο», δήλωσε ο Τζουζέπε Μαρία Σάμπα, τονίζοντας πως δεν έχει μετανιώσει για καμία από τις ευθανασίες που έκανε.

Ο ίδιος μπήκε και σε λεπτομέρειες:«Είχα έναν φίλο που νοσηλευόταν με νεφρική ανεπάρκεια και σπασμούς. Ο συνάδελφος που τον παρακολουθούσε με ρώτησε τί να κάνουμε. Του πρότεινα να του δώσουμε ένα φάρμακο που σε υψηλή δοσολογία σταματά την αναπνοή. Του το δώσαμε. Την επόμενη ημέρα βρισκόταν στο νεκροτομείο».

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»