Η ιστορική πρόσκληση Κάστρο στις ΗΠΑ για συνεργασία και το ευχαριστήριο μήνυμα Κέρι

Να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του Εμπολα ώστε να αποφευχθεί εξάπλωση επιδημίας στην ήπειρο πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ηγέτης…

Να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του Εμπολα ώστε να αποφευχθεί εξάπλωση επιδημίας στην ήπειρο πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. «Κατανοούμε όλοι ότι επιτελώντας αυτό το έργο στο υψηλότερο επίπεδο της προετοιμασίας και της αποτελεσματικότητας, θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τον λαό μας και τους αδελφούς λαούς της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, να αποφύγουμε την επιδημία που εισήχθη δυστυχώς στις ΗΠΑ και μπορεί να εξαπλωθεί».

Αυτά γράφει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στα κουβανικά μέσα ενημέρωσης ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο και συνεχίζει «Θα συνεργασθούμε ευχαρίστως με το αμερικανικό προσωπικό στην αποστολή αυτή».

Ο τίτλος του άρθρου είναι  «Η ώρα του χρέους».

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την πενία των μέσων που διαθέτει, η Κούβα βρίσκεται στην πρωτοπορία της εκστρατείας κατά του ιού Εμπολα, έχοντας στείλει την 1η Οκτωβρίου 165 ειδικούς του τομέα υγείας στην Αφρικής, οι οποίοι θα ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο Κάστρο λέει ότι η απόφαση για την αποστολή των κουβανών γιατρών στην Αφρική υπήρξε μία απόφαση δύσκολη, δυσκολότερη και από την απόφαση για την αποστολή στρατιωτών στην Αγκόλα (1976-1990).
«Οι πολιτικές αποφάσεις που συνοδεύονται από κινδύνους για το προσωπικό… χρειάζονται υψηλό επίπεδο ευθύνης… είναι ακόμη πιο δύσκολο από την αποστολή στρατιωτών στο μέτωπο».

Το ευχαριστήριο μήνυμα του Τζον Κέρι προς την Κούβα 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι απηύθυνε την Παρασκευή, σπάνιο για την Ουάσινγκτον ευχαριστήριο μήνυμα προς την Κούβα για τη συμβολή της στη διεθνή εκστρατεία για την αντιμετώπιση του ιού Εμπολα, καθώς είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο η αμερικανική κυβέρνηση να εκφράζεται με θετικό τρόπο για την Κούβα.

«Η Κούβα, μία χώρα μόλις 11 εκατομμυρίων κατοίκων, έστειλε 165 ειδικούς του τομέα της υγείας και ετοιμάζεται να στείλει ακόμη 300», δήλωσε ο Τζον Κέρι.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Παπαθανάση: Μήπως σήμερα θυμάται να μας ενημερώσει εάν ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ του Documento

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Παπαθανάση: Μήπως σήμερα θυμάται να μας ενημερώσει εάν ισχύει το σημερινό ρεπορτάζ του Documento

Με σκληρή ανακοίνωση σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την αποκάλυψη του Documento για…

Νάσος Ηλιόπουλος για αποκάλυψη Documento: Νόμος Παπαθανάση για τα στελέχη και τους φίλους του Μητσοτάκη

Νάσος Ηλιόπουλος για αποκάλυψη Documento: Νόμος Παπαθανάση για τα στελέχη και τους φίλους του Μητσοτάκη

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επιτίθεται με στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση του αν. υπουργού…

Μετρό και Σιδηρόδρομος: Στο βωμό της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων

Μετρό και Σιδηρόδρομος: Στο βωμό της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων

Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, βρίσκεται η ικανοποίηση των συμφερόντων των ιδιωτών που κατασκευάζουν τα…