Newsroom

Newsroom

Η "ιστορική" χιονοθύελλα της Νέας Υόρκης ήταν… χιονάκι

Η «ιστορική» χιονοθύελλα που προέβλεπαν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι ότι θα χτυπούσε την Νέα Υόρκη τη Δευτέρα ήταν τελικά… όχι και…

new york snow

Η «ιστορική» χιονοθύελλα που προέβλεπαν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι ότι θα χτυπούσε την Νέα Υόρκη τη Δευτέρα ήταν τελικά… όχι και τόσο ιστορική, με τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν από τις αρχές να αποδεικνύονται υπερβολικά.

Η πρόγνωση του καιρού χαρακτήριζε την χιονοθύελλα που θα έπληττε το Μανχάταν ως μία από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το χιόνι θα έφτανε έως και το ένα μέτρο. Χιόνι έπεσε τελικά, αλλά δεν ξεπέρασε τα 25 εκατοστά.

Ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη λύπη του για τη μη αξιοπιστία των προβλέψεων της υπηρεσίας του σχετικά με την ισχύ της . «Πρέπει να διορθώσουμε αυτές τις αβεβαιότητες, έτσι ώστε οι αρχές να μπορούν να εκτιμήσουν τον κίνδυνο και να αποφασίσουν αν θα δράσουν ή όχι», δήλωσε ο Λούι Ουτσελίνι, διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) επισημαίνοντας την πολυπλοκότητα των μοντέλων καιρού.

Ένας άλλος μετεωρολόγος ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι εξαπατήθηκαν από τον καιρό. «Ειλικρινά συγνώμη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και πολύ περισσότερο από τους απλούς πολίτες», έγραψε στο Twitter ο Γκάρι Σατκόφσκι, μετεωρολόγος του Νιου Τζέρσεϊ.

Έμμεσες βολές κατά των μετεωρολόγων έριξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης για να δικαιολογηθεί για τα πολύ αυστηρά μέτρα έκτατης ανάγκης που πάρθηκαν. «Η δουλειά μου είναι να λαμβάνω αποφάσεις για την ασφάλεια. Με βάση τις πληροφορίες που είχα έπρεπε να λάβω αυτά τα έκτακτα μέτρα προφύλαξης» ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο.