Η ιστορία ενός μοιραίου ανθρώπου που ήθελε να είναι βασιλιάς ενώ δεν του άξιζε να είναι καν κλόουν

Η περίπτωση Μητσοτάκη με τις υποκλοπές έχει μόνον δύο λογικές εξηγήσεις.

μητσοτακης βερσαλιεσ 1080x675 2

Η απολογία του Μητσοτάκη προς τον Ελληνικό λαό ήταν μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν. Μπλα, μπλα, μπλα κι από ουσία μπλαμπλά. Δεν απάντησε γιατί πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, γιατί την οργάνωσε όπως την οργάνωσε με τους δικούς του ανθρώπους, τον μουσικό-σεκιουριτά και τον ανιψιό και θέλει να πιστέψουμε ότι για την τρίμηνη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα. Κυριάκο δεν χάφτουμε μύγες. Ήξερες και παραήξερες και σε πιάσανε με την αίγα στην πλάτη. Και τώρα κάνεις τον θλιμμένο και τον μειλίχιο. Παρακρατικό μηχανισμό έστησες και δεν μας κοροϊδεύεις.

Η περίπτωση Μητσοτάκη με τις υποκλοπές έχει μόνον δύο λογικές εξηγήσεις: Είτε είναι ανίδεος και άσχετος και του την έφεραν οι πολύ δικοί του άνθρωποι, πράγμα απίθανο, είτε ο ίδιος τις σχεδίασε, τις σκηνοθέτησε και ήταν ο κύριος υλοποιητής τους. Και στις δυο περιπτώσεις ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για να είναι πρωθυπουργός και οφείλει να παραιτηθεί.

Είναι αστείο ότι όλοι αυτοί που τόσο καιρό μας πουλούσαν φούμαρα για τον ηγέτη τεχνοκράτη πρωθυπουργό, τον οραματιστή του επιτελικού κράτους, τώρα που πιάστηκε στα πράσα προσπαθούν να τον ξεπλύνουν και να μας πουν ότι δεν ήξερε και μάλιστα τώρα που του έτυχε αυτή η «αστοχία», «μπορεί να συνδέσει το όνομά του με τη θεμελίωση μιας νέας Μεταπολίτευσης, αρχής γενομένης από τις εκλογές που όπως λέει θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μιας νέας σύγχρονης, φιλελεύθερης πολιτικής και θεσμικής ανασύνθεσης της Ελλάδας που θα ταιριάζει στα νέα παγκόσμια δεδομένα που διαμορφώνονται γύρω μας».*

Δηλαδή ο άνθρωπος που πιάστηκε ως πρωθυπουργός να μετέρχεται παρακρατικών μεθόδων που άπτονται του κοινού ποινικού δικαίου, είναι η ελπίδα μας για τη νέα Μεταπολίτευση. Πόσο κουτόχορτο ηλιθιότητας θεωρούν ότι μπορούμε να καταναλώσουμε;

Οι υποκλοπές Μητσοτάκη πρέπει να ξεγυμνωθούν και να εμφανιστούν χωρίς φτιασιδώματα στους πολίτες. Δεν είναι δυνατό να μένουν αναπάντητα ερωτήματα, να εξακολουθούν τα κουκουλώματα και οι παραπλανητικές εξηγήσεις. Το λογικό ερώτημα που τίθεται είναι εάν από όλο το πολιτικό προσωπικό μόνον τον Νίκο Ανδρουλάκη παρακολουθούσαν. Μοιάζει πολύ απλοϊκό και βολικό για τον Μητσοτάκη για να είναι αληθινό. Η κυρία εισαγγελέας «παρακολουθήσεων» η κυρία Βασιλική Βλάχου, που υπέγραφε αβέρτα τα αιτήματα παρακολουθήσεων των τηλεφώνων, υπέγραφε και ξαναυπέγραφε καθημερινά, προβληματίστηκε ποτέ με τι στοιχεία υπογράφει; Όταν υπέγραψε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αναρωτήθηκε γιατί διάολο γινόταν αυτή η παρακολούθηση; Για πόσους ακόμα πολιτικούς υπέγραψε η κυρία Βλάχου χωρίς ν’αναρωτηθεί το γιατί;

Και όλα αυτά με τις «νόμιμες» παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Με τις παράνομες παρακολουθήσεις του Predator τι γίνεται; Είναι διαβολική σύμπτωση ότι δίπλα στις «νόμιμες» παρακολουθήσεις της ΕΥΠ στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη, προσπάθησαν να φυτέψουν και το λογισμικό Predator; Όλο συμπτώσεις κι ο Μητσοτάκης ανήξερος.

Η αθλιότητα τους δεν έχει τέλος, όταν διαρρέουν ότι οι «νόμιμη» παρακολούθηση της ΕΥΠ στον Νίκο Ανδρουλάκη έγινε κατόπιν αιτήματος της Αρμενίας και της Ουκρανίας. Φυσικά δεν τόλμησαν ν’αναφερθούν σε κράτη της Ε.Ε. Για ν’απαντήσει ο πρέσβης της Αρμενίας: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός». Και ο πρέσβης της Ουκρανίας: «Η Ουκρανία ουδέποτε το έχει ζητήσει αυτό από την ελληνική πλευρά». Και βέβαια το αθλιοδέστατο όλων, αλλά συνεπές με την αλητεία τους, είναι η προσπάθεια ηθικής απαξίωσης του Νίκου Ανδρουλάκη από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό.

Ο ακροδεξιός-ακροκεντρώος Μητσοτακισμός ήταν εξ’αρχής βρώμικος, χυδαίος και τοξικός. Εμείς το είχαμε αντιληφθεί προτού ο Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός. Όμως καλυπτόταν από τον ασφυκτικό έλεγχο των ΜΜΕ, από την διαστρέβλωση της αλήθειας, τα ψέμματα και την προπαγάνδα. Σήμερα που ο Μητσοτάκης και η αυλή του είναι φανερό ότι συμπεριφέρονται σαν συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, πάλι μέσω της προπαγάνδας προσπαθούν να μας παραπλανήσουν. Δήθεν ότι ο Μητσοτάκης δεν ήξερε αλλά «μπορεί να συνδέσει το όνομά του με τη θεμελίωση μιας νέας Μεταπολίτευσης»*. Μιλάμε για τέτοια γελοιότητα.

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του είναι το έκτρωμα της μεταπολίτευσης. Από εδώ και πέρα θα παρακολουθούμε σε απ’ευθείας μετάδοση την κατάρρευση ενός πρωθυπουργού, που ήθελε να γίνει καθεστώς και ήταν αποφασισμένος προκειμένου να το πετύχει να μετέλθει όλων των μέσων.
Αυτή είναι η ιστορία ενός μοιραίου ανθρώπου που ήθελε να είναι βασιλιάς ενώ δεν του άξιζε να είναι καν κλόουν.

*Μιχάλης Μιχαήλ-Protagon.gr

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…