Η ιερή “δούλη” και η ευπρεπής κυρία…

 “Δυστοπία” ονομάζει το τελευταίο του πόνημα ο Ιωάννης-Βαπτιστής Πρετεντέρης στα Νέα (28-12-20). Δε θα διαφωνήσουμε με τη λέξη με την προϋπόθεση ότι αυτή αφορά στο μυαλό του “έγκριτου”.  

986341

Γράφει ο Ιωάννης ο Βαπτιστής:

 “… υπάρχει μια συνομοταξία ανθρώπων δέσμια μιας δυστοπικής εμμονής. Πίστεψαν ότι είχαν αντίπαλο κάποιον “Κούλη”…. ο οποίος έγινε πρωθυπουργός επειδή ήταν “ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας” που τον βοήθησαν τα μίντια που είναι “εξαγορασμένα”. Γι’ αυτό τώρα το παίζει “Μωυσής” και “ανέμελος” ενώ ο κόσμος πεθαίνει. Παρέα με “την υπέρκομψη Μαρέβα που στο βάθος είναι μια Αντουανέτα” που μένει στο σπίτι του “Βολτέρου”, άσε που “έχει κι άλλα τριάντα σπίτια”. Ενώ οι “άριστοι” και το “επιτελικό κράτος” δεν είναι παρά “πολιτική απάτη” όπου “όλοι τα τρώνε με τους κολλητούς”….

Μια λεξούλα, μόνο μια, χρειάζεται αλλαγή σε όσα γράφει παραπάνω ο Baptist για να διαπιστώσετε το δυστοπικό της εμμονής της συνομοταξίας των ανθρώπων οι οποίοι πλουτίζουν από την κρίση. Των αρπακτικών, των “νονών” της μεγαλοαστικής τάξης και του καλοταϊσμένου υπηρετικού τους προσωπικού το οποίο είναι οικειοθελώς εκπαιδευμένο σε βαθιές υποκλίσεις και χειροφιλήματα. Αν στη θέση της λέξης “αντίπαλο” βάλετε τη λέξη “ηγέτη” μπορούμε να πούμε ότι ο Πρετεντέρης διαβάζει βουλωμένο γράμμα!!! Δε θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την πραγματικότητα ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, σχολιαστής και … αναλυτής!! Πάντως, έστω κι αν χρησιμοποιεί λάθος λέξη, φαίνεται ότι ξέρει τα πράγματα “από μέσα” για να είναι τόσο αποκαλυπτικός. Άλλωστε το υπηρετικό προσωπικό της “Αυλής”, οι κηπουροί, οι σφουγγοκωλάριοι, όλο και κάτι ακούνε στα κλεφτά!!!  

Συνεχίζει ο Ιωάννης σε ήχο πρώτο:

“Ομολογώ ότι πρώτη φορά βλέπω ανθρώπους να βιώνουν εθελοντικά τον εφιάλτη μιας υπερκείμενης τάξης που υποτίθεται ότι αποτελείται από “αρίστους”, “υπέκομψους”, “ανέμελους”, “Αντουανέτες και Μωυσήδες”. Να αντιμάχονται δηλ. ένα μύθο που μόνοι τους κατασκεύασαν…”

 

Ένα σχόλιο: Την “υπερκείμενη τάξη” όπως την περιγράφει ο ποιητής Πρετεντέρης δεν την κατασκεύασαν αυτοί στους οποίους αναφέρεται αλλά οι “ομόσταυλοί” του στα ΜΜΕ της αργυρώνητης δημοσιογραφίας. Το μύθο τον κατασκεύασαν οι underground σιτιζόμενοι Πρετεντέρηδες. Σωστά αναφέρει ο Jonny ότι η “υπερκείμενη τάξη” “υποτίθεται ότι αποτελείται από “αρίστους” κλπ., κλπ. Διότι στην πραγματικότητα αποτελείται από διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους ως επί το πλείστον, υπηρέτες σε πολιτικό επίπεδο της “υπερκείμενης τάξης”, από νομοθέτες και εκτελεστές των εντολών της.  

Και επιμένει ο Baptist:

“Αλλά στη Δημοκρατία τέτοια υπερκείμενη τάξη δεν υπάρχει. Η Δημοκρατία δεν κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα σε εύπορους και πένητες, σε ιδιοκτήτες και νοικάρηδες,… δεν έχει προτιμήσεις”.

“Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη”!!! Φίλοι και φίλες σας κάνουμε γνωστό ότι από σήμερα στην Ελληνική Αστική κοινοβουλευτική Δημοκρατία καταργήθηκε, ελέω Πρετεντέρη, αυτό που λένε οι πολιτικοί επιστήμονες “αστική τάξη”. “Δεν έχουμε διαχωρισμούς ανάμεσα σε εύπορους και πένητες”!!! Δεν έχουμε διαχωρισμό ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς που αγωνιούν για τη δουλειά τους, για το μειωμένο εισόδημα, για τη ζωή τους, όταν την ίδια χρονιά οι περιουσίες των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη αυξήθηκαν κατά 450 δισ δολάρια!!

Τι άλλο εκτός από περιφρόνηση της ζωής και υποτίμηση της νοημοσύνης των σκληρά δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας μπορεί να θεωρηθεί η “δυστοπία” που έχουν στο κεφάλι τους ο Ιωάννης και οι “πένητες της ανύπαρκτης υπερκείμενης τάξης”;     

   ΥΓ. Μία ιερή δούλη «πουλάει» το κορμί της με τη θέλησή της (ή και γιατί την εκβιάζουν), για να αποκτήσει χρήματα. Αντίστοιχα, μία ευπρεπής κυρία του «καλού» κόσμου κάνει το ίδιο με έναν πλούσιο γάμο, ή ως εταίρα ενός ανδρός με πολιτική ή οικονομική ισχύ/εξουσία. Άσχετο; 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…