Η Ιερά Σύνοδος ζητάει να ακυρωθεί το τραγούδι… του διαβόλου της Κύπρου για την Eurovision

Να ακυρωθεί το τραγούδι «El Diablo» που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision ζητάει η Ιερά Σύνοδος, γιατί πιστεύει πως εξυμνεί την υποταγή του ανθρώπου στον... διάβολο.

eldiablo

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει στην Κύπρο το τραγούδι «El Diablo» που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην φετινή Eurovision.

Οι πρώτες αντιδράσεις προέκυψαν λίγο μετά την πρώτη μετάδοση του τραγουδιού, από ομάδα πολιτών που ζητά την ακύρωση της κυπριακής συμμετοχής μέσω ψηφίσματος στο Avaaz, χαρακτηρίζοντας το τραγούδι «σκανδαλώδες για εμάς τους Χριστιανούς», με τον Σύνδεσμο Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ να ζητά επίσης την άμεση απόσυρση του τραγουδιού που, όπως αναφέρει, «εξυμνεί τον Σατανά, αφιερώνει την ζωή του σ’ αυτόν και τον αγαπά». Παράλληλα, η Αστυνομία δέχθηκε τις προηγούμενες μέρες σειρά από αναφορές για απανωτά απειλητικά τηλεφωνήματα στο ΡΙΚ και  απειλές από αγνώστους ότι θα κάψουν το κτίριο.

Παρά το γεγονός ότι το ΡΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας διευκρινίσεις για τους στίχους του κομματιού και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο, οι θρησκευτικής προέλευσης αντιδράσεις, συνεχίζονται.

Με τη φράση ότι το τραγούδι El Diablo που έχει επιλεγεί από το ΡΙΚ για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision είναι η «εξύμνηση μιας μοιρολατρικής ὑποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου ζητά να ακυρωθεί.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει ότι η μεταφορική ερμηνεία του τραγουδιού που έχει δοθεί από τους υπευθύνους του ΡΙΚ, “ουδόλως αντικατοπτρίζει το προκλητικό και απαράδεκτο περιεχόμενο των στίχων του, το οποίο δεν παύει να εκπροσωπεί μια θλιβερή υποκουλτούρα, ανάξια του πολιτισμού και των αξιών του λαού μας και αντιστρατεύεται τις Ελληνικές και Ορθόδοξες παραδόσεις του”.

“Υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία και με οποιεσδήποτε επεξηγήσεις κι αν δούμε τους στίχους του τραγουδιού, αυτοί δεν στέλνουν τα καταλληλότερα μηνύματα που θα έπρεπε να σταλούν από μία ημικατεχόμενη πατρίδα που αγωνίζεται για απελευθέρωση και αποτροπή της πλήρους υποδούλωσής της” σημειώνεται.

“Με ορατό τον κίνδυνο της προκλητικής βουλιμίας των κατακτητών Τούρκων και προβάλλοντας το μεγαλείο της διακοσιοστής επετείου από την Εθνική Παλιγγενεσία, καλούμε τον λαό μας να παραμείνει προσηλωμένος στις εθνικές και θρησκευτικές αξίες του μεγαλειώδους αγώνα του 1821, να κρατήσει ακράδαντη την προσήλωσή του στην πίστη των πατέρων του, δεδομένο το οποίο τον διαφύλαξε μέχρι σήμερα” λέει η ανακοίνωση.

Προσπάθεια «υποταγής από δαιμονικές δυνάμεις» βλέπει ο Νεόφυτος – Ομοφοβικό παραλήρημα

 «Το μόνο νησί που ήρθε η Παναγία ήταν η Κύπρος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Νεόφυτος. «Αυτά τα ξέρουμε;» ρώτησε. «Γιατί σήμερα η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η νέα εποχή θέλει να τα ξεχάσουμε και εκμεταλλεύεται την αδυναμία των ανθρώπων».

«Θέλουν να κάμουν τα ανώμαλα, ομαλά. Να τα κάνουν και νόμο. Πρώτα οι Βρυξέλλες και μετά οι δικοί μας φωστήρες στη Βουλή. Και μετά να τα διδαχθούν τα παιδιά μας στα σχολεία. Να λες δηλαδή σε ένα παιδάκι ξέρεις… στα 14 σου 15 σου από Χριστόδουλος θα γίνεις Χρυστάλλα», είπε ο Μητροπολίτης για την ομοφυλοφιλία.

«Αυτοί θέλουν να κάνουν τα αφύσικα – φυσικά και τα ανώμαλα – ομαλά», είπε και πρόσθεσε: «πρώτα στις Βρυξέλλες και μετά οι φωστήρες οι δικοί μας εδώ». Ο μητροπολίτης έκανε λόγο για σχισματική και αιρετική Ευρώπη «της αθεΐας, των μασόνων και των εωσφοριστών».

«Οι περισσότεροι των Ευρωπαίων σήμερα κυβερνούν με εωσφορικές, δαιμονικές δυνάμεις. Πρώτα υποτάχθηκαν εκείνοι σε σατανολατρείες και μυστικές τελετές και τώρα, θέλουν να μας υποτάξουν ύπουλα – ύπουλα και εμάς και να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ότι είναι κάτι καλό και να τον αγαπήσουμε και αυτόν», είπε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι και τραγούδι του έκαναν τώρα και ποιο νησί και ποια χώρα θα στείλει στην Eurovision όχι τραγούδι για τον Χριστό, όχι για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό – που είναι κομμάτι της ζωής μας,  όχι για τον έρωτα της Αφροδίτης – που και αυτός είναι κομμάτι της ζωής γιατί ο θεός έβαλε την ερωτική διάθεση στον άνθρωπο, όχι,  να ερωτευτούμε τον δαίμονα λέει, να δώσουμε την καρδιά μας στον δαίμονα λέει το τραγούδι

«Και αυτό το  τραγούδι οι φωστήρες του ΡΙΚ που τους διόρισε η κυβέρνηση αυτό επέλεξαν για να εκπροσωπήσει ποιαν την νήσο των Αγίων. Άκουσον άκουσον», είπε ο Μόρφου.

Η απάντηση του ΡΙΚ

Το ΡΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας διευκρινίσεις για τους στίχους του κομματιού και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το τραγούδι “εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί “El diablo”. Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (…) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία”.

“Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…