Η ιερά σύνοδος και οι κουκουρούκου ψεκασμένες θεωρίες

Η ιερά σύνοδος, τα παπαδάκια και όλοι οι θιγμένοι και παρεξηγημένοι με την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, πρέπει να γνωρίζουν ότι το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα δεν τους το εκχωρούμε.

Ορέστης Μεταξάς 26/12/2021 | 10:43

Έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Ηλίας Μόσιαλος κα έπεσαν να τον φάνε. Έγινε χαμός βγήκε και ανακοίνωση της ιεράς συνόδου της εκκλησίας. Η ιερά σύνοδος μιλά για «προσβλητική ανάρτηση», μιλά για ανθρώπινες ύβρεις, μιλά για «προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού» μιλά για «ρατσιστική συμπεριφορά». Κι από κοντά τα παπαδάκια βουλευτές της Ν.Δ Κώστας Κυρανάκης και Γιάννης Καλλιάνος που υπερθεμάτισαν στην κριτική της ιεράς συνόδου.


Η ιερά σύνοδος, τα παπαδάκια και όλοι οι θιγμένοι και παρεξηγημένοι με την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, πρέπει να γνωρίζουν ότι το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα δεν τους το εκχωρούμε. Τους πληροφορούμε ότι δεν ζούμε υπό καθεστώς αγιοταλάχ, ούτε υπό καθεστώς Ταλιμπάν. Θα μιλάμε ελεύθερα για όλα τα θέματα και για τα θέματα της θρησκείας και δεν δεχόμαστε ο καθένας που απεχθάνεται την κριτική να περιορίζει την ελευθερία του λόγου μας. Το τι θα λέμε και το πώς θα το λέμε είναι δικό μας θέμα. Θα λέμε αυτό που θεωρούμε σωστό χωρίς να ζητάμε την άδεια τους.


Από την αρχή της πανδημίας η θέση της εκκλησίας ήταν επαμφοτερίζουσα. Ναι μεν αλλά. «Στην εκκλησία δεν κολλάς ιό, κολλάς Θεό». Με το στανιό και με τα ζόρια ψέλλιζαν για την χρησιμότητα των μασκών μέσα στους ναούς και για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Και υπήρξαν ανάμεσα τους αρκετοί νεκροί ιερείς και μητροπολίτες. Οι οποίοι μητροπολίτες όταν νοσούσαν ακόμα και αν ήταν αντιεμβολιαστές μ’έναν θεϊκό τρόπο έβρισκαν θέσεις στις ΜΕΘ. Την ίδια ώρα που κοινοί θνητοί πέθαιναν χωρίς ποτέ να καταφέρουν να έχουν το ίδιο προνόμιο. Όσο για το χριστεπώνυμο εύπιστο πλήθος, κανένας δεν γνωρίζει πόσοι μολύνθηκαν και πόσοι πέθαναν, θύματα των αντιφατικών μηνυμάτων της εκκλησίας. Ξέρουμε ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις της ιεράς συνόδου είναι παιχνίδια εξουσίας και προσπάθεια επίδειξης δύναμης. Προσπάθεια ελέγχου του κοπαδιού. Δεν επιθυμούν ούτε γι αστείο να τους κάνουν κριτική που να αποσταθεροποιεί την αυθεντία τους.

Όμως εκεί στην ιερά σύνοδο οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να σέβονται ανθρώπους σαν τον γιατρό Ηλία Μόσιαλο που με την συνεχή παρουσία του προσπαθεί να ενημερώνει τον κόσμο και να σώζει ανθρώπινες ζωές. Εξουδετερώνοντας ψεκασμένες θεωρίες που διακινούν ένα σωρό ιερωμένοι και οδηγούν τους πιστούς τους ανυπεράσπιστους στη μάχη με τον κορονοϊό και τον θάνατο.


Η σατιρική ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου δεν ήταν επίθεση όπως τους βολεύει να λένε εναντίον του Χριστιανισμού. Ήταν η ειρωνεία στις ασυνάρτητες, κουκουρούκου, επικίνδυνες θεωρίες που διαδίδουν πάρα πολλοί ιερωμένοι. Λίγη περίσκεψη και σιωπή δεν θα έβλαφτε από τη μεριά της ιεράς συνόδου. Ας κοιτάξουν πρώτα τα του οίκου τους και μετά ας βγάζουν όσες ανακοινώσεις θέλουν. Και μιας και μιλά η ιερά σύνοδος για ρατσιστική συμπεριφορά, για να καταλάβουν τι θα πει ρατσιστική συμπεριφορά, ας ασχοληθούν επιτέλους με το παγκόσμιο θέμα που διαπερνά την ελληνική κοινωνία το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Διότι μέχρι τώρα μεγάλη σιωπή συναντούμε από τη μεριά τους. Κι αν δεν γνωρίζουν τι να πουν για αυτό το θέμα, ας διαβάσουν τον πρόσφατο λόγο του Πάπα Φραγκίσκου κατά την επίσκεψη του στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. Τότε ίσως καταλάβουν τι θα πει ρατσισμός…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr