Η χώρα των λωτοφάγων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός! Κυριάκο Μητσοτάκη σε καλωσορίζουμε στην χώρα των λωτοφάγων. Θα μας βρεις μπροστά σου.

ek ekloges

Η ΝΔ νίκησε. Δεν ήταν δυνατόν να μην νικήσει. Το κοινωνικό ρεύμα που είχε δημιουργηθεί και εκφράστηκε στις ευρωεκλογές, ήταν αδύνατο να ανατραπεί. Όλοι το ξέραμε. Όμως δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να δίνουμε την μάχη μας, αν και γνωρίζαμε ότι η ήταν μια χαμένη εκλογικά μάχη. Η πίστη μας σ’ αυτό που κάνουμε δεν έχει σχέση με ανταλλάγματα και αντιπαροχές. Δεν σταματήσαμε. Δεν σταματάμε. Κρατάμε ψηλά τις σημαίες μας.

Το κοινωνικό ρεύμα που στήριξε την ΝΔ, είναι βαθειά συντηρητικό έως αντιδραστικό. Μιά αντεπανάσταση χωρίς να έχει υπάρξει επανάσταση. Ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα, θρησκευόμενων, «πατριωτών» , φιλήσυχων νοικοκυραίων, απαίδευτων γιάπηδων και μεσαίων στρωμάτων που λατρεύουν κάθε τι που ομοιάζει με εγκσυγρονιστικό είτε είναι, είτε δεν είναι.

Αρκεί που ομοιάζει.

Όλοι αυτοί ενώθηκαν σ’ ένα αντισύριζα, αντιτσίπρα μέτωπο. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε δύσκολα θέματα, που ενόχλησαν την κλισέ αισθητική τους. Για τους πρόσφυγες, για τους μετανάστες, για την Μακεδονία για την ταυτότητα φύλου, τους ΛΟΑΤΚΙ, το σύμφωνο συμβίωσης την αλληλεγγύη, την ανοχή, την κατανόηση. Έθιξε τον συντηρητισμό τους. Την άποψη τους για την ζωή.

Κι αν οι μισοί διαφωνούν με τους άλλους μισούς δεν έχει τόση σημασία. Ο αντισυριζισμός τους ενώνει. Τους ενώνει το μένος για τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτές οι εκλογές έφεραν το μπλε, γκρίζο, μαύρο, καφέ, μπεζ μέτωπο στην εξουσία. Η κοινωνία αποφάσισε να ξεχάσει τα γιατί, τα πως και τα ποιός του παρελθόντος. Γιατί φτάσαμε ως εδώ; Πως φτάσαμε ως εδώ; Ποιός φταίει; Άλλωστε και τα κανάλια το ξέχασαν…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός!

Κυριάκο Μητσοτάκη σε καλωσορίζουμε στην χώρα των λωτοφάγων.

Θα μας βρεις μπροστά σου.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…