Η χώρα διήρχετο μίαν κρίσιν

Στα όρια της παράκρουσης, χωρίς καμία υπερβολή, βρίσκεται σύσσωμο το ακροδεξιό, αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο της αντιπολίτευσης. Κάτι που θα ήταν πολύ αστείο, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό.

5b8006bb1dc52404248b4569

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

«Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στο Μάκη Βορίδη, από συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 247, την Τρίτη και είναι ενδεικτική των προθέσεων της αντιπολίτευσης. Ο Τομεάρχης Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης (Θου, Κύριε), της ΝΔ, δεν αρκείται απλά στο να κερδίσει το κόμμα του τις επόμενες εκλογές. Καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επέμβει στο Κράτος και τους θεσμούς ώστε να μη ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, καθώς -όπως λέει- «οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Πλέον δε μιλάμε απλά για πλήρη επικράτηση της ακροδεξιάς τάσης, στη ΝΔ. Οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες, έχουν ανακαταλάβει πλήρως την άλλοτε μετριοπαθή κεντροδεξιά παράταξη και ορίζουν καθημερινά την ατζέντα με αντι-αριστερά παραληρήματα. 

Το ξέπλυμα των -προ κρίσης- περιθωριακών και γραφικών φασιστών από το σύστημα Σαμαρά, αποδίδει πλέον καρπούς. 

Οι εκλεκτοί των συνταγματαρχών Παπαδόπουλου και Παττακού, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης βαράνε τα νταούλια, ο ΣΚΑΙ μεταδίδει και οι υπόλοιποι χορεύουν στο ρυθμό τους. Ελάχιστοι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί αντιδρούν και όταν το κάνουν περιθωριοποιούνται ή διαγράφονται από το ίδιο τους το κόμμα. Ακόμα και το πρώην ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, έχει μετεξελιχθεί σε… πανίσχυρο καθαριστικό λεκέδων. Συνοδοιπόροι νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών και υπάλληλοι εκδοτικών συμφερόντων.

Δεν είναι όμως μόνο οι ακροδεξιοί της ΝΔ και σοβαρά περιστατικά άλλων αμαρτωλών παρατάξεων που θέλουν να σώσουν τη χώρα από τον… αριστερό κίνδυνο. 

Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είναι ενοποιημένο και πολυδιάστατα δομημένο. Δημοσιογράφοι – “φιλιππινέζες”, επικοινωνιολόγοι, οργανικοί “διανοούμενοι” και ένας στρατός από τρολ του διαδικτύου βρίσκονται καθημερινά σε κατάστασή αμόκ και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με οποιαδήποτε αφορμή. Είτε με αφορμή μια τραγωδία ή ακόμα και με μια διακοπή ρεύματος.

Ας δούμε μερικά ακόμα παραδείγματα. Δε θα πάμε πολύ πίσω, μόνο τις τελευταίες δύο μέρες:

Η δήλωση Βορίδη περί “ελαττωματικών ιδεών” και παρέμβασης στους θεσμούς, για να μη ξαναβγεί η αριστερά, δεν είναι η μόνη περίπτωση τις τελευταίες ημέρες που προσομοίασε σε ναζιστικές πρακτικές.

Οκτώβριος του 1944. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά, που ο ύμνος των SS ακούστηκε από ελληνικό ραδιόφωνο, μέχρι που τον έπαιξε ξανά χθες ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην εκπομπή του στο “ΘΕΜΑ FM”. Όχι, δεν είναι αστείο. Σε μια προσπάθεια συμψηφισμού ναζισμού και κομμουνισμού, ο κατ’ ευφημισμόν, δημοσιογράφος, ξεπέρασε πάλι τα όρια. 

Μιλάμε βέβαια για τον ίδιο που είχε δηλώσει ζωντανά σε δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς είναι ράκος επειδή η Μάγδα Φύσσα είναι “λυτή” και πετάει μπουκάλια.



Την ίδια μέρα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Νίκος Υποφάντης, σε δημοσίευσή του στο Twitter, κατήγγειλε τους… φασίστες που, με κάλυψη από τον ίδιο τον Τσίπρα, “σκοτώνουν” όποιον στο πλαίσιο της ελευθερίας εκφράζει μια άποψη, η οποία δεν είναι αρεστή στο καθεστώς των “μαδούρων”. 

Η αλήθεια είναι πως όταν σκέφτεσαι την έννοια της ελευθερίας της άποψης, το μυαλό σου πάει κατευθείαν σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ. Δεν το συζητάω. Επίσης είναι γνωστό πως το καθεστώς Τσίπρα αποτελείται από φασίστες, είναι παντοδύναμο και ελέγχει τα πάντα. Από Μέσα Ενημέρωσης μέχρι τράπεζες και πολυεθνικές.


Χθες είχαμε και μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που κυκλοφόρησε. Πως δηλαδή οι βουλευτές του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς  θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στις επόμενες εκλογές.

Η ΝΔ είχε ανάγκη από μια μετριοπαθή και ψύχραιμη φωνή όπως του Γρηγόρη Ψαριανού να ξεπλένει με τη ρητορική του τον υστερικό τηλεπωλητή και τον εκλεκτό του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Έτσι, θα φαίνονται λιγότερο φασίστες απ’ ότι στην πραγματικότητα είναι.


Πάλι χθες, ο επίσης υποψήφιος για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος είχε μια εντελώς τυχαία σύμπτωση απόψεων με τον βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη.

Την ίδια σύμπτωση απόψεων είχε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με λοιπούς ακροδεξιούς “διανοούμενους”.



Λοιπόν, τα πράγματα είναι σοβαρά, αν δεν πέσει σύντομα η κυβέρνηση, σε λίγο καιρό θα βλέπουμε τους συναγωνιστές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ίσως και τον ίδιο, να περιπλανώνται ρακένδυτοι στους δρόμους και να φωνάζουν υστερικά “Σοβιετία, Στάλιν, Μαδούρο, Τσίπρας, ΕΣΠΑ, αριστείααα… το αόρατο χέρι της αγοράς θα μας κρίνει όλους”

Οι παραιτηθείτε και οι Μένουμε Ευρώπη, μπροστά σε αυτό που έρχεται, θα φαντάζουν ως “Σύλλογος Φίλων του Έργου του Ερρίκου Ίψεν“…

Ρίξτε τους να ησυχάσουμε επιτέλους… δεν αντέχεστε άλλο!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…