Newsroom

Newsroom

Η χλιδάτη… ΜΕΘ που φιλοξενεί τον Τραμπ-Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

Η προεδρική σουίτα στην οποία νοσηλεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην πτέρυγα 71 του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed που θεωρείται από τα κορυφαία στις ΗΠΑ.

preview

Η σουίτα φιλοξενεί πολύ υψηλόβαθμους στρατιωτικούς ή κυβερνητικά στελέχη και είναι κατάλληλα διαμορφωμένη αυτές τις μέρες ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να μπορεί να εργαστεί τις στιγμές που του το επιτρέπει η υγεία του.

Η σουίτα διαθέτει επίσης έξι δωμάτια με μονάδα εντατικής θεραπείας, κουζίνα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, τραπεζαρία κι ένα δωμάτιο αρκετά… χλιδάτο με έναν τεράστιο πολυέλαιο.

 

Στο ίδιο νοσοκομείο, που βρίσκεται σχεδόν 15 χιλιόμετρα μακριά από τον Λευκό Οίκο, είχε νοσηλευτεί ο εν ενεργεία τότε πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν για να αναρρώσει από τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

«Δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», αλλά η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» καθώς η κατάστασή του «εξελίσσεται καλά», τόνισε χθες Σάββατο το βράδυ ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, ο Σον Κόνλεϊ, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Η κατάσταση του προέδρου [των ΗΠΑ Ντόναλντ] Τραμπ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ.

«Παρότι δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου, η ομάδα [των θεράποντων ιατρών] παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τραμπ έχει εισαχθεί σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ στη Βηθέσδα (Μέριλαντ), σε μικρή απόσταση από την Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ «πέρασε μεγάλο μέρος του απογεύματος ασκώντας τα καθήκοντά του, και σηκώθηκε και κινήθηκε στο δωμάτιό του χωρίς δυσκολία», ανέφερε ο Κόνλεϊ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει απύρετος.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία ενήμερη για την κατάστασή του είχε δηλώσει πως οι ενδείξεις του Τραμπ ήταν «ανησυχητικές», προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς, καθώς ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου παρουσιάζει εντελώς αντίθετη εικόνα.

Μάλιστα, το Reuters επικαλούμενο αυτή την πηγή έγραψε ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της υγείας του POTUS δίνοντας άλλη διάσταση από αυτή που αργότερα έδωσε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ο οποίος καθησύχασε τους Αμερικανούς δηλώνοντας ότι τα πράγματα πηγαίνουν εξαιρετικά. Η χθεσινή ημέρα ήταν γενικά μια μέρα με εντελώς διφορούμενες απόψεις σχετικά με την πορεία της υγείας του αμερικανού προέδρου. 

Στον Τραμπ χορηγήθηκε χθες Σάββατο η δεύτερη δόση του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται πειραματικά για την αντιμετώπιση της COVID-19. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχει διαπιστωθεί καμία επιπλοκή ούτε παρενέργεια.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ