Newsroom

Newsroom

Η Hip Hop κοινότητα αποχαιρετά τον Mad Clip

Από τον 12ο Πίθηκο μέχρι τον Υποχθόνιο, και από τον Snik μέχρι τον Bossikan, η Hip Hop τιμά τον Mad Clip

a 48 0

«Από μικρό παιδάκι είχα έναν ενθουσιασμό με τη μουσική, πάντα τη γούσταρα. Θαύμαζα πολύ τους ράπερ που είχαν φύγει απ’ τη ζωή, τους 2 Pac, Biggie Smalls κι άλλους που άκουγα τη μουσική τους και ήταν σαν να υπήρχαν ακόμα, θαύμαζα αυτού του είδους την αθανασία.Σκεφτόμουν: «Τι είναι η ζωή; Να έρχεσαι, να φεύγεις και να μη σε θυμάται κανένας;», έλεγε ο Mad Clip σε συνέντευξη του στην Lifo τον Οκτώβριο του 2019.

Κανείς δεν περίμενα ότι δυο χρόνια αργότερα, ο νεαρός τράπερ θα αποκτούσε το ίδιο τραγικό τέλος με τους μουσικούς που θαύμαζε. 

Η θλίψη στη μουσική κοινότητα είναι απερίγραπτη. Τα σχόλια των νέων καλλιτεχνών είναι μουδιασμένα και εξαντλούνται σε λίγες σειρές λέξεων, μαρτυρώντας την αμηχανία των πρώτων τραγικών στιγμών. Άλλωστε, ποιος να το περίμενε ότι λίγες ώρες αφότου βρισκόταν γεμάτος χαμόγελα στο stage μαζί την Φουρέιρα και τραγουδώντας για τον καλύτερο του φίλο, θα έβρισκε έναν τόσο τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα;

«R.I.P. LEGEND»

 

«Πάει ο Mad Clip»

Πραγματικά συγκλονίζει το video που κυκλοφόρησε λίγο μετά από το τροχαίο δυστύχημα του Mad Clip. Στο video που κυκλοφορεί στα social φαίνεται ο κολλητός του Mad Clip, Light, να βρίσκεται στο σημείο του τροχαίου και ακούγεται με λυγμούς, «Πάει, πάει. Πάει ο Mad Clip».

 

«Ζούμε όλα ή τίποτα μέχρι να ‘μαι RIP»

Το τραγούδι «Χιλιόμετρα» των τράπερ Mad Clip, Hawk, Light και Sapranov ξεκινά με το κουπλέ του MAd Clip και είναι ενδεικτικό της αγάπης του για την ταχύτητα στους δρόμους:

«Τρέχω με χίλια χιλιόμετρα την ώρα/ Και έτσι όπως περνάν τα χρόνια δεν θυμάμαι τα παλιά», ενώ το κουπλέ του κλείνει με την φράση «Ζούμε όλα ή τίποτα μέχρι να ‘μαι RIP» 

Γεννημένος στην Νέα Υόρκη, στις 25 Μαΐου του 1987, μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα το 2016. To όνομά του προκύπτει από τα αρχικά της φράσης «Money and Drugs Can’t Live in Poverty» (Λεφτά και Ναρκωτικά, Δεν Μπορώ να Ζήσω στη Φτώχεια).

Από τότε που κυκλοφόρησε το Dealer, ακολούθησαν πολλά γνωστά μουσικά κομμάτια του, όπως το ΜΑΜΑ, Μεγιστάνας Κότερα, και άλλα, με το κανάλι του στο YouTube να έχει ξεπεράσει συνολικά τις 100 εκατομμύρια προβολές.

Δεν ήταν λίγοι όμως οι χρήστες που επέλεξαν «Gucci» για να τον θυμηθούν και να τον αποχαιρετήσουν, επαναφέροντας ένα αμφιλεγόμενο στιχάκι:

Αν πεθάνω αύριο θάψε με με μπάφο,
ντύσε με Gucci κλείσε μου τον τάφο,
μην ξεχάσεις όλα αυτά που σας έλεγα,
θα ‘μαι κάπου εκεί ψηλά μες τα σύννεφα.

Κι αν πεθάνω αύριο στρίψτε μου έναν μπάφο,
να ‘σαι σίγουρος θα το σκάσω με τον χάρο,
στον παράδεισο θα κρυφτώ και θα νταγκλάρω,
κάπου μεσ’ στα σύννεφα θα βρω να την αράξω.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…