Η Χ.Α "χτυπά" και στις ΗΠΑ: Απειλεί και εκφοβίζει ομογενείς (εικόνες)

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ομογενείς που διαμένουν στις ΗΠΑ καθώς επικρατεί έντονη ανησυχία εξαιτίας της Χρυσής Αυγής . Ο πυρήνας…

xrisi avgi new york 660

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ομογενείς που διαμένουν στις ΗΠΑ καθώς επικρατεί έντονη ανησυχία εξαιτίας της Χρυσής Αυγής . Ο πυρήνας Νέας Υόρκης της Χ.Α στοχοποιεί και εκφοβίζει ανθρώπους που κατέθεσαν την απόψή τους στο ντοκιμαντέρ του ελληνικής καταγωγής Ρίτσαρντ Λίδις για τη δράση της οργάνωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι χρυσαυγίτες τους χαρακτηρίζουν «εγκληματίες» και βραχίονες κάποιας συνωμοσίας, ενώ, στην ιστοσελίδα τους δημοσιεύουν προσωπικά τους δεδομένα όπως φωτογραφίες, διευθύνσεις, τηλέφωνα, email ακόμη και σε ποιες περιοχές συχνάζουν, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής»

Οι ακροδεξιοί τους αποκαλούν Εβραίους, συνεργάτες σιωνιστών, ομοφυλόφιλους, αριστερούς, κομμουνιστές, μαρξιστές κ.λ.π χρησιμοποιώντας συκοφαντίες, μπόλικο λαϊκισμό, περίεργα σενάρια και μισές αλήθειες.

Τουλάχιστον ένας από τους στοχοποιηθέντες έχει δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα με φράσεις του τύπου «ξέρουμε ποιος είσαι», ενώ εμπλεκόμενοι που μίλησαν με δημοσιογράφους κάνουν λόγο για «έμμεσες απειλές» και για «ξεκάθαρη επιχείρηση στοχοποίησης», η οποία μάλιστα έχει αναπαραχθεί σε αμερικανικά φόρουμ, όπου συχνάζουν υποστηρικτές της «υπεροχής της λευκής φυλής», ρατσιστές, φασίστες, νεοναζί, σκίνχεντ.

«Η επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μένα και τους ανθρώπους που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ δείχνει ωμά πόσο αντισημίτες και ομοφοβικοί είναι», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίδις. Στο ντοκιμαντέρ του, που ανέβηκε στο youtube στις 10 Ιουνίου, καταγράφει τις απόψεις ανθρώπων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και διακεκριμένων Ελλήνων της Ν.Υ. για τη Χρυσή Αυγή, τις απειλές και τον τρόπο με τον οποίο η Ομογένεια αντέδρασε στην προσπάθεια οργάνωσης πυρήνα στην πόλη. Προσπάθησε να φιλοξενήσει και την άποψη των ίδιων των χρυσαυγιτών. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν. «Πρόκειται ξεκάθαρα για μια έμμεση απειλή που προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στους ανθρώπους ώστε να σταματήσουν να μιλούν», λέει ο κ. Λιντς.

«Ολοι νιώθουμε πως μπορεί να είμαστε σε κίνδυνο, αλλά κανείς δεν μου ζήτησε να κατεβάσω την ταινία». Οι χρυσαυγίτες ενέπλεξαν και τον πατέρα του, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αμφισβητώντας την ελληνικότητά του με αφορισμούς του τύπου «η μορφή του προδίδει άλλες φυλετικές καταβολές».

Ο φωτογράφος Γιάννης Δελατόλας στοχοποιείται επειδή είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος (δίδεται η διεύθυνσή του). «Προσπαθούν να μας φοβίσουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν. Δεν θα σταματήσουμε να λέμε στον κόσμο την αλήθεια». Ο ίδιος εκτιμά πως η ΧΑ δεν έχει ρίζες στην Αστόρια. «Είναι ένας μικρός πυρήνας απομονωμένος. Κι αυτό επειδή δράσαμε γρήγορα, εξαρχής». Παρ’ όλα αυτά, θεωρεί υπολογίσιμη απειλή την αναδημοσίευση των στοιχείων του στα φόρουμ των Αμερικάνων σκίνχεντ.

Το ίδιο πιστεύει και η βραβευμένη ακαδημαϊκός, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Νένη Πανουργιά: «Πρόκειται για μια ξεκάθαρη επιχείρηση στοχοποίησης. Το πλέον επικίνδυνο είναι πως τα προσωπικά μας στοιχεία αναδημοσιεύτηκαν σε αμερικάνικες νεοναζιστικές και νεοφασιστικές ιστοσελίδες», δηλώνει η ίδια.

Ανάμεσα στους στοχοποιηθέντες, από τους οχυρωμένους πίσω από την ανωνυμία χρυσαυγίτες, είναι κι άλλα μέλη της ελληνικής κοινότητας της ΝΥ. Δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ακαδημαϊκοί ενοχοποιούνται ως Αριστεροί, άθεοι ή φίλοι των Εβραίων κλπ.

Για έναν μάλιστα αναφέρεται «μπορεί κανείς εύκολα να τον βρει στους δρόμους της Αστόρια να τρώει στα αγαπημένα του εστιατόρια». Δίνονται διευθύνσεις, ύψη ενοικίων και τηλεφωνικοί αριθμοί, με την παρότρυνση στους αναγνώστες να τηλεφωνήσουν. «Οπως και οι υπόλοιποι που συμμετέχουν στο φιλμ παίρνω πολύ σοβαρά αυτού του είδους τις ενέργειες, οι οποίες αποτελούν έμμεσες απειλές», τονίζει η κοινωνιολόγος Δέσποινα Λαλάκη. Από τα βέλη των χρυσαυγιτών δεν ξεφεύγει ούτε ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος. «Είναι τιμή να μας κατηγορούν όταν λέμε την αλήθεια», λέει ο ίδιος στο «Εθνος της Κυριακής».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη το FBI της Νέας Υόρκης διεξάγει έρευνα για την υπόθεση και τις απειλές.

xrisi1_0.jpg
 

xrisi_3.jpg

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…