Η γραμμή της ηλιθιότητας και οι χρήσιμοι ηλίθιοι

Το παιχνίδι που παίζεται ονομάζεται το παιχνίδι των ηλιθίων. Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι κάνοντας τον ηλίθιο απαλλάσσεται λόγω βλακείας από το έγκλημα των υποκλοπών

5652444

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν γίνει παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων  απάντησε: «Δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη». Δηλαδή ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα εάν έγιναν άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Είναι  συγκινητικό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό του και τον σάλο που προκλήθηκε με τις υποκλοπές, εξακολουθεί  να κολυμπά μέσα στα πελάγη της άγνοιας και της αθωότητας. Δεν ρώτησε και δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει από κανέναν εάν παρακολουθούσε η ΕΥΠ και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Στην ευθύνη του γραφείου του με δική του απόφαση υπαγόταν η ΕΥΠ αλλά ο Κυριάκος δεν θέλει να ξέρει για υποκλοπές και επισυνδέσεις.

Το παιχνίδι που παίζεται ονομάζεται το παιχνίδι των ηλιθίων. Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι κάνοντας τον ηλίθιο απαλλάσσεται λόγω βλακείας από το έγκλημα των υποκλοπών. Αυτό ουσιαστικά λέει κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Είμαστε κυβέρνηση ηλιθίων και δεν γνωρίζουμε για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Θεωρούν ότι πουλώντας τρέλα θα την βγάλουν καθαρή. Η ηλιθιότητα είναι η γραμμή άμυνας τους. Έχουν αποφασίσει ότι είναι προτιμότερο να παριστάνουν τους ηλίθιους παρά να παραδεχτούν ότι το ο ίδιος ο Μητσοτάκης και το γραφείο του παραβίαζαν την συνταγματική νομιμότητα και δρούσαν ως μαφία και παρακράτος.

Το ευχάριστο παρεπόμενο των υποκλοπών του Μητσοτάκη, είναι ο εξευτελισμός και το ξεβράκωμα που υφίστανται όλοι αυτοί οι πρόθυμοι απολογητές του «ανήξερου» Κυριάκου. Και είναι συγκινητική η προσπάθεια όλων των πλυντηρίων-ξεπλυντηρίων-λευκαντηρίων να στηρίξουν αυτήν την γραμμή της ηλιθιότητας, προκειμένου να μας πείσουν ότι ο  Μητσοτάκης δεν ήξερε. Πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Πρετεντέρης, που σε άρθρο του στα «ΝΕΑ αναρωτιέται τι όφελος θα είχε η ΕΥΠ να παρακολουθεί τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη που ερευνούσε ιδιωτικές υποθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς; Και αναρωτιέται επίσης τι όφελος θα είχε κάποιος να παρακολουθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη; Και  ο Γιάννης Πρετεντέρης αφήνει να ίπτανται υπόνοιες ότι οι παρακολουθήσεις είναι οργανωμένο σχέδιο συνωμοσίας και αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης  προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη αποδέχεται τον ρόλο του ηλίθιου. Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι το γραφείο του πρωθυπουργού, που είχε στην εποπτεία του την ΕΥΠ, πιάστηκε στα πράσα και γι αυτό εκπαραθυρώθηκαν τα «μπάζα», ο ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων. Μήπως και καταφέρει να διασωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι η ΕΥΠ στα χέρια του Κυριάκου είχε γίνει shaker ιδιωτικών και κρατικών συμφερόντων, σύμφωνα με τα γούστα και τα ενδιαφέροντα του Κυριάκου και της διαπλοκής που τον στηρίζει.

Ένας άλλος εξέχων παράγοντας που πουλά τρέλα και κάνει τον ηλίθιο, είναι ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο Μπάμπης που ως κεντρικός σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, με τον τεχνοκρατικό του λόγο και την επιστημοσύνη του ήταν λάβρος και κατακεραύνωνε τα κακώς τεκταινόμενα των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι θέμα ήσσονος σημασίας και «ανοησίες της ΕΥΠ». Αυτά είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ξεμπέρδεψε με τις υποκλοπές.

Η γραμμή της κυβέρνησης για τις υποκλοπές είναι η γραμμή της ηλιθιότητας και της συνωμοσιολογίας. Είμαστε ηλίθιοι και δεν ξέραμε, αλλά και μας την είχαν στημένη κι ο Πούτιν με τον Ερντογάν. Κι όταν τους ρωτάς, καλά το Bloomberg, το Reuters, η Politico, η Figaro, το ABC, o Guardian που αναφέρονται επικριτικά για τις υποκλοπές και οι N.Y.Times που τιτλοφορούν το άρθρο τους «Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή στον καθένα», είναι πράκτορες του Πούτιν και του Ερντογάν;

Την απάντηση για όλα αυτά την έχει έτοιμη Μπάμπης: Το άρθρο των N.Y.Times είναι ήσσονος σημασίας και κακώς ο  Αλέξης Τσίπρας και τον ΣΥΡΙΖΑ ανάγουν αυτά τα εξαιρετικά ήσσονος σημασίας θέματα σε ζητήματα εθνικής σημασίας.

Τάδε έφη Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ένας χρήσιμος ηλίθιος μέχρι τέλους…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ